ДЕШАВА СЕ...

ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ, 27.09.2011- ОРУЖАНА АГРЕСИЈА НА СЕВЕРУ КиМ: КФОР ОКУПАТОР УПОТРЕБИО ВАТРЕНО ОРУЖЈЕ ПРОТИВ НЕНАОРУЖАНИХ СРБА- ВИШЕ ДЕСЕТИНА РАЊЕНИХ БОЈЕВОМ МУНИЦИЈОМ И ГУМЕНОМ МЕЦИМА- ПУЦАЛИ ЧАК И НА СРПСКИ САНИТЕТ- РАЊЕН И АСИСТЕНТ МИТРОВАЧКОГ ФАКУЛТЕТА!!!


ОБАВЕШТЕЊЕ РЕДАКЦИЈЕ: ВЕЋИНИ НАС ЈЕ БЛОКИРАН ИЛИ ОТЕЖАН ПРИСТУП ФЕЈСБУКУ, ИЗА ЧЕГА СТОЈИ РЕЖИМ И ЊИХОВИ ЗАПАДНИ ГОСПОДАРИ. МОЛИМО ВАС ДА СВЕ ВАЖНЕ ПОРУКЕ ОСТАВЉАТЕ У ВИДУ КОМЕНТАРА У РУБРИЦИ „КОНТАКТ“, ИЛИ ДА НАС КОНТАКТИРАТЕ „ИМЕЈЛОМ“ НА: urednik@sprpskizurnal.comТАКОЂЕ УПОЗОРАВАМО ДА ИЗНЕНАДНА РЕЖИМСКА „РАТНА МОБИЛИЗАЦИЈА“ МОЖЕ ДА ИМА ПОЛИТИЧКУ ПОЗАДИНУ, ДА СЕ УОЧИ, САДА ВЕЋ САСВИМ ИЗВЕСНИХ МАСОВНИХ ДЕМОНСТРАЦИЈА ПРОТИВ РЕЖИМА, ПАТРИОТСКИ ВОЂЕ И ОПОЗИЦИОНИ ЛИДЕРИ, АЛИ И ЧЛАНСТВО, УКЛОНЕ ТАКО ШТО ЋЕ БИТИ ПОСЛАТИ НА „ВОЈНУ ВЕЖБУ“. ПО НАШЕМ МИШЉЕЊУ ЗАТО СЕ ТА АКЦИЈА СПРОВОДИ ПОД ПРЕТЊОМ ЗАТВОРСКЕ И НОВЧАНЕ КАЗНЕ. ФБ РЕПОРТЕРИ- ШАЉИТЕ ИЗВЕШТАЈЕ НА „КОНТАКТ“ ДО ДАЉНЕГ. С ВЕРОМ У БОГА ЗА СЛОБОДУ И ОТАЏБИНУ! РЕДАКЦИЈА ФБР…

ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ- НА ЈАРИЊУ ХАОС КОЈИ ПРЕТИ ДА ПРЕРАСТЕ У ТРАГЕДИЈУ ЗА СРПСКИ НАРОД! 13:24: КФОР ОКУПАТОР УПОТРЕБИО ВАТРЕНО ОРУЖЈЕ ПРОТИВ СРПСКИХ ЦИВИЛА- ЗА САДА ПОТВРЂЕНО НАЈМАЊЕ 15 РАЊЕНИХ ЦИВИЛА, ОД ТОГА 6 ОСОБЕ У ТЕШКОМ СТАЊУ! 09:15: БРУТАЛНИ НАПАД КФОРА НА СРПСКЕ БАРИКАДЕ НА ЈАРИЊУ- МАСОВНА ХАПШЕЊА БРАНИЛАЦА БАРИКАДА И НЕВИНИХ ПУТНИКА КОЈИ СЕ СЛУЖЕ АЛТЕРНАТИВНИМ ПРАВЦИМА… „Бирајте,Срби,живот или смрт; част или срамоту; светлост или таму; правду или неправду; Бога или ђавола бирајте! Бирајте или Христа или Барабу. Од тог избора зависила вам је сва ваша прошлост. Од тога зависиће и сва ваша будућност.“

Нигде у цивилизованом свету се војсци не даје овлашћење да пуца на ненаоружане цивиле- осим у данашњјој Србији под немачком окупацијом!

28.09.2011, ФБР репортер јавља- Око 00:45 вечерас су бачени молотовљеви коктели на ресторан “ Сидро “ који се налази одмах до Раифаизен банке у Косовкој Митровици. Становници су у пиџамама истрчали напоље да склањају кола да се пожар не би проширио. Сад јављам јер сам очекивала да ће медији пренети, кад оно … Страшно
 
23:00 ФБР:Nebojsa Jovic
ХАЈДЕ САДА БРАЋО СА Ф.Б.,ПРИЈАТЕЉИ И ПРИЈАТЕЉИ ПРИЈАТЕЉА,СВИ КОЈИ СТЕ СЕ ПИТАЛИ КАКО ДА ПОМОГНЕТЕ НАМА НА СЕВЕРУ,ОРГАНИЗУЈТЕ СЕ И ДОЂИТЕ СУТРА,НАЈКАСНИЈЕ ПРЕКОСУТРА НА ЈАРИНЈЕ ИЗ ПРАВЦА РАШКЕ. ПОНЕСИТЕ ХРАНУ,ВОДУ,ШАТОРЕ,ВРШИМО ПРИТИСАК НА ПУНКТ СА ОБЕ СТРАНЕ.НЕ ТРАЖИМО ДА УЛАЗИТЕ У СУКОБЕ СА ЊИМА.ТО НИКАКО,АЛИ ИСТРАЈМО ЗАЈЕДНО У ОВОЈ ОДСУТНОЈ БИЦИ.КО НЕ ДОЂЕ,ГУБИ ПРАВО ДА ВИШЕ ИКАДА О КОСМЕТУ ГОВОРИ. ДО ПОБЕДЕ У ИМЕ БОГА!!!
 
22:42 ФБР: ЛЕПОСАВИЋ – Општинско веће Скупштине општине Лепосавић осудило је у уторак вече акцију Кфора који је „употребом силе и оружја напао голоруки народ“ код административног прелаза Јариње између Косова и централне Србије.
 
22:00, ФБР- ОКУПАТОРСКЕ ЛАЖИ: ЕУЛЕКС И КФОР: СУКОБ ПОСЛЕДИЦА ПРОВОКАЦИЈА СРПСКИХ ЕКСТРЕМИСТА … опширније у наставку чланка…
 
21:55 ФБР: Ухваћен амерички војник коме је отето оружје и који је добио батине од окупљеног народа. На медијима ни речи о овоме!
 
21:15, ФБР: Данас су ухапшени па пуштени,наши суграђани Небојша Јовановић Манде и Саша Бишевац,због:Што су кренули на посао у Лешак!!!
 
21:00 ФБР: Шеф МИП Русије Сергеј Лавров је позвао међународне снаге присутне на Косову да поштују резолуцију бр. 1244 СБ УН јавља служба за информације и штампу руског спољнополитичког ресора. ..
 
‎20:50 Mатеријал,из прве руке, од ФБ репортера са терена, пред почетак сукоба на Јарињу, када је КФОР почео да пуца на голоруки НАРОД! „Објави фотографију у групи! Јариње 13 часова! КФОР је испалио и рафале у правцу Централне Србије где је било стотинак грађана КиМ и Рашке,а држава на то није одговорила, пуцали су бојевом муницијом! Тадић ИЗДАЈА! ПИШИ ИЗДАЈА! А ми ћемо се држати до КРАЈА и кад није добро то само значи да није крај!!! БОГ С НАМА!!! Брат у Христу.“
 
15:00:АПЕЛ ИЗ МИТРОВАЧКЕ БОЛНИЦЕ ЗА ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ КРВИ…
Biljana DikovicФБР-14:36 ОКУПАТОРИ ПУЦАЈУ ЧАК И НА САНИТЕТ… РТС уживо Коста Гарић, хеликоптери надлећу превој Јариње, пуца КФОР, војници иза својих возила у лежећем ставу и на једну и на другу страну ватрене линије оружја упереног у Србе,шест Срба је теже рањено са прострелним ранама бојевом муницијом потврдио директор болнице КМ. Сандра Драгићевић са стране Лепосавића: шест повређених, од којих један на очно одељење, на један санитет је пуцано, КФОР је тренутно појачао своје снаге, ако неко покуша да снима упозоравају пуцањем у ваздух! Блиц: 8 метака у комбију санитета. Ројтерс: Повређено 6 Срба.

14:10, ФБР: КФОР САДА УБИЈА СРБЕ ЗА РАЧУН ШИПТАРА!? Jедан од рањених је у коми, други погођен у врат и у тешком је стању, док остала двојица имају повреде екстремитета. КФОР  окупатор их је гађао бојевом муницијом- према информацијама нашег репортера! Десетак других Срба су повређени гуменим мецима и више десетина људи сузавцем- и то од стране Тадићевих и Шутановчевих партнера „мировњака“!
Pањени су Ацо Радуновић, Младен Антонијевић, Милан Премовић и Стево Петронијевић.

У НАСТАВКУ ЧЛАНКА СУ ВИДЕО ПРИЛОЗИ И ОПШИРНИ ИЗВЕШТАЈИ СА ЈАРИЊА…ВИДЕО СНИМАК БОЈЕВИХ МЕТАКА ИЗВАЂЕНИХ ИЗ ТЕЛА НАШИХ КОСОВСКИХ МУЧЕНИКА- ИСТИНА КОЈУ ЖЕЛЕ ДА САКРИЈУ НАТО ОКУПАТОРИ И ТАДИЋЕВ РЕЖИМ…

 

 

 

13:35, КУРИР: ЈАРИЊЕ – Припадници Кфора пуцали су у 13:15 рафалном паљбом и бојевом муницијом на голоруки народ на барикади на Јарињу.
Прве информације говоре да има повређених,а стигло је и санитетско возило. Око 1.000 људи на Јарињу разбежало се по околним шумама.

13:30 ФБР: КФОР ОТВАРА ВАТРУ НА НЕНАОРУЖАНЕ ЦИВИЛЕ!? Порука са Јариња: ХАОС, ИМА ПОВРЕЂЕНИХ! УЗЕЛИ НАМ КАМИОН И ВОЗАЧА, А 4 САНИТЕТА СУ ЗА МИТРОВИЦУ ОДВЕЗЛА ПОВРЕЂЕНЕ.
УБИШЕ НАС СВИМ И СВАЧИМ АЛ ОВИ СУЗАВЦИ СУ КАТАСТРОФА ‎13.25 – У пуцњави повређено неколико људи, који су у три санитетска возила одвезени са прелаза, јавља Бета. Четворо рањених Срба са Јариња, јавља Фокус Радио

13:15, ФБР репортер: Последње вести са Јариња! Један брат је покушао да скине упозорење са бодљикаве жице коју су поставили окупатори…..за то је добио сузавац испрскан директно у очи,други брат који се побунио због бруталности американаца је у истом трену добио гумени метак у плећку.Немци су унутар базе направили простор од бодљикаве жице 15×15 где убацују Србе које ухапсе…народ каже да изгледа као тор за стоку.окупатори су изузетно брутални и на било какву галаму или добацивања полазе да хапсе!Народ је сложан и спреман на све,они знају да су од државе напуштени и ово је питање њиховог голог опстанка и свим силама ће покушати да одбране своја огњишта!

13:24 РТС: Пуцњи и рафална паљба на алтернативном правцу код Јариња, узрок непознат. Кфор јутрос затворио тај правац, који је био једина веза између Рашке и севера Косова. Срби се окупили са обе стране блокаде коју је поставио Кфор.

27.09.2011, 11.05, РТС – У ТОКУ ЈЕ МАСОВНО ОКУПЉАЊЕ СРПСКИХ ГРАЂАНА НА ЈАРИЊУ- Око 1.000 Срба из Лепосавића и Лешка пришли су, са обе стране, блокади коју је поставио Кфор и практично опколили војнике, који су под штитовима и у борбеним возилима, јавља репортер РТС-а. ФБР сазнаје да је неколико српских села у пределу Јариња у потпуној блокади, опкољено бодљикавом жицом и америчким окуупаторским војницима!?

27.09.2011. 11:00 ФБР: Потпредседник Скупштине Заједнице општина и насеља Косова и Метохије Марко Јакшић сматра да Србија треба да прекине дијалог са Приштином, јер се он води под окриљем ЕУ у Бриселу(„спонзора“ шиптарске илегалне државе), а не са УН…
 
27.09.2011, Aleksandar Neon Nenkovic ФБР, 10.47- Инцидент на Јарињу – окупљени Срби гађали Кфор каменицама, а војници Кфора узвратили сузавцем, јавља Танјуг.

27.09.2011, 09:20, ФБР: БРУТАЛНИ НАПАД ОКУПАТОРСКОГ КФОРА НА СРБЕ НА ЈАРИЊУ- УХАПШЕН И НАЧЕЛНИК ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ У ЛЕПОСАВИЋУ РАДОМИР БОГДАНОВИЋ, ЗАСАДА ЈЕ ПОТВРЂЕНА ЈЕДНА ПОВРЕДА МЕЂУ СРБИМА- НАЧЕЛНИК БОГДАНОВИЋ СПРОВЕДЕН У КФОР БАЗУ НА ЈАРИЊУ ГДЕ ЈЕ НЕЗАКОНИТО УХАПШЕН ПОД ОПТУЖБОМ ДА ЈЕ СРБИН- СВАКОМЕ КО СЕ ПРИБЛИЖИ БОДЉИКАВОЈ ЖИЦИ ОКУПАТОР ПРЕТИ УПОТРЕБОМ ВАТРЕНОГ ОРУЖЈА И ХАПШЕЊЕМ- НАШ РЕПОРТЕР НАМ ЈЕ ЈАВИО О ЕКСПЛОЗИЈАМА ИЗ ПРАВЦА ЈАРИЊА, АЛИ НЕМАМО БЛИЖЕ ПОДАТКЕ…

НАШИ ФБР ИЗВОРИ БЛИСКИ КФОР-у НАМ ЈАВЉАЈУ ДА ЈЕ ОВА БРУТАЛНА АКЦИЈА КФОР-а НА ЈАРИЊУ САМО УВОД У ШИРУ ВОЈНО-ПОЛИЦИЈСКУ ОПЕРАЦИЈУ ПРОТИВ СРПСКОГ СТАНОВНИШТВА НА СЕВЕРУ… ИНФОРМАЦИЈЕ НАМ ЈОШ УВЕК ПРИСТИЖУ… 11:00, ЕУЛЕКС УПРАВО ПОТВРЂУЈЕ ДА СЕ РАДИ О ЗДРУЖЕНОЈ ОПЕРАЦИЈИ КФОРА И ЕУЛЕКСА И НАРЕЂУЈЕ СРБИМА ДА УКЛОНЕ СВЕ БАРИКАДЕ- СЛЕДЕЋА ФАЗА ЈЕ ВЕРОВАТНО УПОТРЕБА ТЕНКОВА ЗА РАЗБИЈАЊЕ БАРИКАДА И ВОДЕНИХ ТОПОВА ПРОТИВ ГОЛОРУКОГ НАРОДА!?

Biljana Dikovic са зида мог ФБ пријатеља: Milovan Drecun:
Председник Србије није осудио КФОР због употребе ватреног оружја против народа, али је, јула 2011. године, најоштрије осудио “вандале“ који су упалили контејнере на прелазу Јариње. Чији је Тадић председник?
-Пријатељи, пазите шта говорите о Бокију Т. Сећате ли се када је на почетку председничког мандата, чини ми се у Лесковцу, скочио да бије оног гладног човека који му је довикнуо “уа Тадићу“. Овај председник воли да бије народ!
-Чедомир Јовановић “Бели“, као решење за проблем на северу Косова, позива Србе да се “са барикада врате кућама“ и тако прихвате албанску парадржаву. Каква задивљујућа државничка мудрост друга “Белог“!
-Поштујем “слободно уверење“ свакога, али очекујем и да се моја поштују а не да се претварају у “страначка“. Проблем у Тадићевој реакцији и јесте што није недвосмислено и оштро осудио напад оружјем на цивиле. А то како КФОР брани народ могли су сви, сем партијском острашћеношћу заслепљени, да виде данас на Јарињу. Пуцање у “месо“ није одбрана већ покушај убиства.
-Ко је дао мандат Чедомиру Јовановићу да говори у име Срба на северу Косова и да их позива да се повуку и прихвате Тачијеву парадржаву. Срби, а не Чеда “Бели“, одлучују о својим животима и на велико разочарење Тачијевог савезника “Белог“ не желе да оду с барикада. Можда би “Бели“,А. Динкић и њима слични могли да оду на барикаде да омиришу КФОР-ов барут а не да паметују о решењима тако важних питања.

У НАСТАВКУ ЈУТРОС СНИМЉЕН ВИДЕО ПРИЛОГ СА ПРЕДСТАВНИКОМ СРБА НА ЈАРИЊУ:

НАСТАВАК ВИДЕО ПРИЛОГА- НА ЈАРИЊЕ ДОВЕДЕНИ БРУТАЛНИ АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ- „УБИЦЕ ИЗ ИРАКА“:

ЕУЛЕКС И КФОР: СУКОБ ПОСЛЕДИЦА ПРОВОКАЦИЈА СРПСКИХ ЕКСТРЕМИСТА
Званичници Кфора и Еулекса саопштили су вечерас да је најновије насиље код прелаза Јариње на северу Косова последица провокација српских екстремиста. Портпарол Кфора Ралф Адамец је на ванредној конференцији за новинаре у седишту Еулекса рекао да је насиље почело након што се једна група Срба у цивилном возилу приближила војницима мировних снага и покушала да уклони препреку коју су поставили војници. Адамец на конференцији за новинаре није био прецизан у вези са врстом оружја коју су војници Кфора користили, рекавши само да оружје није било смртоносно. Упитан за извештај лекара да је Кфор користио ватрено оружје и по чијем налогу је то учинио, Адамец није желео да говори о детаљима. Он је рекао да ће мировне снаге реаговати уколико буде угрожен живот војника или било ког грађанина на Косову. Портпарол Еулекса Николас Хотон рекао је на истој прес конференцији да је владавина закона кључна да би имали нормалан развој живота и на северу Косова и у оквиру тога треба уклонити барикаде. Он је позвао све грађане на уздржаност и одговорност и да се не приклањају онима који крше закон. И Адамец и Хотон су рекли да је у току истрага у вези свих особа које су данас подстицале на насиље на прелазу Јариње. Њих двојица су истакли залагање и одлучност да ред и закон буду успотављени на целој територији Косова и да буду уклоњене барикаде на северу. Подвукли су да је насиље неприхватљиво и да неће дозволити никоме да делује противазконито.

27.09.2011. 06:00 РадиоКиМ: КФОР уклонио барикаду, убрзо постављена нова
Припадници КФОР-а синоћ су око 19.30 завршили са уклањањем барикаде од шљунка, на путу који административни прелаз Јариње повезује са њиховом базом у близини, али су Срби недалеко…

26.09.2011, 21:01,ФБР репортер:  Брат у Христу јавља: КФОРови војници покушали да растуре булдожером барикаде и на алтернативном путу. Јако су нервозни а видим и разне униформе не само немачке, има их још не знам ко су али неки НАТО јесу!!! Наши људи се држе спремно и нема панике али јако је заоштрено!!! ….Други репортер нам такође јавља да све ово указује на КФОР операцију већих размера. Наши Срби доле су веома узнемирени, али одлучни више него икада да одбране своју слободу и право на голу егзистенцију на својим вековним огњиштима. У овом тренутку ка барикадама се упућују сви одрасли мушкарци – међу њима и дечаци од 14, 15 година- решени да голоруки и својим телима заштите своје право на живот у властитој држави- држави коју многи од њих ових дана све отвореније називају „маћехом“…

26.09.2011, 20:12, КФОР покушао пробој на алтернативни пут који води око базе Јариње, на месту у близини гробља, где је и заустављен. Али су на доњем делу пута померили жицу испред скретања ка њима и то место утврђују. Дошли су Амерички војници. Држе пушке са ласерским нишанима уперене ка народу.

19:55- Из Лепосавића: пољски КФОР контролише саобраћај на 1 км од Лепосавића из правца КМ, а то је близу скретања за њихову базу Нотинг Хил. Наша барикада на улазу у Лепосавић стоји.

26 септембар 2011, ФБР, Mila Vukicevic-Antovic:
18:15, Према незваничним информацијама од чланова групе који живе у Лешку, КФОР покушава да пробије барикаду на Јарињу. Велики број Срба из непосредног окружења из Лешка и Лепосавића се упутио ка овом прелазу… 

Према последњим информацијама са терена, Срби су успели  да својим телима и голоруки спрече пробијање барикада од стране окупаторских војника. КФОР  се повукао на Јарињу- Покушали да развуку бодљикаву жицу преко барикада- Срби је затрпали булдожером, јавља наш ФБР репортер са лица места…

У другим вестима са Космета, нам такође јављају да је вечерас дошло до окупљања већег броја Срба на мосту у Митровици, због извесне „шиптарске акције“- очекујемо детаље ускоро. У наставку прилози, ВИДОВДАНА, ТАНЈУГ-а,  ВасељенскеТВ, и РТС-а о нападу на барикаду на Јарињу:

ВЕСТИ ОПШИРНИЈЕ…

Уторак, 27. Септембар, 2011. Агенција БЕТА22:42 ЛЕПОСАВИЋ – Општинско веће Скупштине општине Лепосавић осудило је у уторак вече акцију Кфора који је „употребом силе и оружја напао голоруки народ“ код административног прелаза Јариње између Косова и централне Србије.У саопштењу Општинског већа СО Лепосавић се наводи да је Кфор напао Србе који су на миран начин протестовали због затварања алтернативног путног правца на прелазу Јариње.

„Захтевамо од Кфора и Еулекса да престану са застрашивањем и хапшењем људи који на миран начин изражавају своје неслагање са успостављањем царине и границе са Србијом“, наводи се у саопштењу.Општинско веће СО Лепосавић затражило је од свих надлежних органа Србије да заштите српски народ на северу Косова и Метохије, који су Кфор и Еулекс, како се наводи, ставили у гето.
ЈАРИЊЕ, 27.09.2011 танјуг

Грађани бацали каменице, Кфор поново употребио сузавац

На барикади на алтернативном путу код административног прелаза Јариње данас око 10,30 догодио се инцидент када су грађани каменицама гађали припаднике Кфора, а војници међународних снага узвратили сузавцем.

Сукоб је веома брзо окончан пошто је председник општине Лепосавић Бранко Нинић позвао грађане да остану мирни и да се мирним путем боре за своје легитимне захтеве.

Кфор је тај алтернативни пут рано јутрос затворио. Тада је такође употребио сузавац и лишио слободе све који су покушали да прођу тим путем.

Кфор је, нешто око 10 сати, завршио акцију затварања алтернативног пута, и уклањања барикаде до своје базе.

У току ове акције Кфор је привео, па пустио на слободу пет особа, које су дежурале испред барикаде на Јарињу.

Такође Кфор од јутрос хапси сва лица која користе алтернативни пут око Јариња.

Јутрос после 7 часова немачки војници лишили су привели два лица која су се нашла на том путу из правца Рашке.

Припадници Кфора синоћ су спровели акцију уклањање главне барикаде од шљунка, на путу који административни прелаз Јариње повезује са њиховом базом у близини, али су Срби недалеко одатле поставили нову барикаду, којом је и даље блокиран путни правац према Јарињу.

Еулекс: Све барикаде треба да буду уклоњене

Јутрошња акција уклањање барикаде на административном прелазу Јариње је заједничка акција Кфора и Еулекса, изјавила је Танјугу портпарол Еулекса Ирина Гудељевић и нагласила да све барикаде на северу треба да буду уклоњене.

&бдqуо;Барикаде штете грађанима, оне треба да буду уклоњене да би био олакшан проток робе И како би људи уживали слободу кретања, те је сваки поступак који то спречава заправо поступак против становништва&лдqуо;, нагласила је она.

Гудељевић је истакла да Еулекс прати ситуацију и да све опције остају отворене, као и да све барикаде треба што пре да буду уклоњене.

Еулекс, према њеним речима, подржава акцију Кфора и стоји иза тога да барикаде морају бити уклоњене.

&бдqуо;Када је у питању акција која се спроводи на прелазу Јариње, ми је подржавамо јер барикаде спречавају слободу кретања и треба да буду уклоњене. Они који највише трпе због њих су људи који живе у њиховој близини и њихов свакодневни живот чини још тежим&лдqуо;, објаснила је она.

Еулексови цариници су присутни на оба прелаза на северу Косова (Брњак и Јариње), подсетила је Гудељевић.

Ови прелази су, како је додала, у потпуности технички спремни да буду оперативни, али је њихово отварање спречено барикадама које су постављене на оближњим путевима.

Косовска царина и полиција је присутна на оба прелаза, али Еулексова царина и полиција спроводе оперативне послове на Јарињу и Брњаку, што је у складу са нашим извршним мандатом, закључила је она.

ЈАРИНЈЕ, 27.09.2011 ТАНЈУГ

Нова акција Кфора на Јарињу

Јединице Кфора рано јутрос су покренуле нову акцију уклањања барикада на административном прелазу Јариње и привремено ухапсиле више лица.

Овај пут војници Кфора су започели уклањање барикаде од земље и шљунка на путу око њихове базе изнад административног прелаза Јариње, на алтернативном путу.

У току ове акције Кфор је привремено ухапсио пет особа, које су дежурале испред барикаде на Јарињу.

Такође, Кфор од јутрос хапси сва лица која користе алтернативни пут око Јариња. Јутрос после 7 часова немачки војници лишили су привремено слободе два лица која су се нашла на том путу из правца Рашке.

Начелник цивилне заштите у Лепосавићу Радомир Богдановић је, такође, ухапшен и даље се налази у бази Кфора изнад прелаза Јариње, док су остали пуштени на слободу.

Припадници Кфора синоћ су спровели акцију уклањање главне барикаде од шљунка, на путу који административни прелаз Јариње повезује са њиховом базом у близини, али су Срби недалеко одатле поставили нову барикаду, којом је и даље блокиран путни правац према Јарињу.

Срби су у ноћи на 16.септембар, незадовољни једностраном акцијом приштинских власти и довођењем косовских цариника и полицијаца на прелаз Јариње, насули су шљунак на пут који води до прелаза и ка бази Кфора.

Кфор је синоћ уклонио ту барикаду, испред које је претходно поставио бодљикаву жицу.

Срби су, међутим, у непосредној близини поставили нову барикаду, којом се даље блокира путни правац ка Јарињу.

Блокада од земље и шљунка је близу бодљикаве жице коју су развукли припадници Кфора, а камиони непрестано пристижу са новим количинима шљунка за ту нову барикаду.

Синоћна акција Кфора на административном прелазу Јариње представља провокацију уочи нове рунде дијалога Београд И Приштине, оценио је у изјави Тањугу председник општине Лепосавић Бранко Нинић.

„Ово је још један вид провокације Кфора уочи нове рунде преговора. Грађани су одлучни да се мирним путем, за шта се залаже и наша држава, одупру инсталирању косовских цариника на прелазе на северу Косова“, рекао је он.

На магистралном путу Косовска Митртовица-Рашка Кфор и даље има јуче успостављени контролни пункт испред скретања за базу „Нотинг хил“.
 

Нинић: Кфор угрожава људска права

Кфор својом акцијом угрожава људска права грађана на севеу Косова, оценио је данас у изјави Тањугу председник општине Лепосавић Бранко Нинић поводом акције међународних војних снага уклањања барикаде на алтернативном путу око административног прелаза Јариње.

 
Тренутно се на барикади на путу ка прелазу Јариње налази око 50 мештана, и ситуација је мирна, а Кфор ради на уклањању барикаде око своје базе на алтернативнмом путу.

 
Блокирањем алтернативног пута Кфор је угрозио људска права грађана, подвукао је Нинић, рекавши да је овом акцијом мештанима околних села одсечена у потпуности комуникација са Лешком и Лепосавићем.

Нинић је потврдио да војници Кфор приводе све људе који покушавају да пређу алтернатривним путем.

 
„Привођени су мештани и просветни радници који путују из Рашке на своја радна места на северу Косова. Ово је тотална окупација становништва које нема комуникацију од својих села према Лешку и Лепосавићу“, рекао је Нинић

Он је додао да је покушао да разговара са војницима Кфора али су покушали и њега да приведу.

„Од јутрос немамо никакав контакт са Кфором. Ми смо тражили али они хапсе све који приђу“, рекао је Нинић.

Један младић, је према изјавама грађана на барикадама, превежен у болницу у Рашку због повреда задобијених од сузавца који су јутрос бацале снаге Кфора.

 
 
 

КФОР уклонио барикаду, убрзо постављена нова

27.09.2011. 06:00 Радио КиМ
Припадници КФОР-а синоћ су око 19.30 завршили са уклањањем барикаде од шљунка, на путу који административни прелаз Јариње повезује са њиховом базом у близини, али су Срби недалеко одатле брзо поставили нову барикаду, којом је и даље блокиран путни правац према Јарињу.

КФОР је око 21.30 сати сманио број својих војника који су се налазили наспрам локалних Срба. Иза бодљикаве жице, постављене код места где се налазила уклоњена барикада, остао је мањи број војника који су пратили даљи развој ситуације.

Припадници војне мировне мисије су у унутрашњост базе повукли и један оклопни транспортер, који је изашао из базе пред почетак акције, око 18 сати. Срби су 15.септембра, незадовољни једностраном акцијом приштинских власти и довођењем косовских цариника и полицајаца на прелаз Јариње, насули шљунак на пут који води до прелаза и ка бази Кфора.

КФОР је прошле вечери уклонио ту барикаду, испред које је претходно поставио бодљикаву жицу. Срби су, међутим, у непосредној близини поставили нову барикаду, којом се не блокира правац ка бази КФОР-а, али се после раздвајања пута блокира правац ка Јарињу.

Блокада од земље и шљунка је близу бодљикаве жице коју су развукли војници КФОР-а, а камионима се довежене нове количине шљунка за нову барикаду. Алтернативни пут, који је недавно проширен, а води изнад прелаза Јариње, био је једно време, али више није блокиран, јавио је Тањугов извештач са лица места.

КФОР ДОВЕЗАО ТЕНКОВЕ ПРЕД СРБЕ, НАРОД ТЕЛИМА БРАНИ ПУТ!

Пише: Вести
26 септембар 2011 видовдан
КФОР ДОВЕЗАО ТЕНКОВЕ ПРЕД СРБЕ, НАРОД ТЕЛИМА БРАНИ ПУТ!
26.09.2011.
Припадници Кфора за 100 метара померили бодљикаву жицу према Лепосавићу и поставили тенкове и оклопне транспортере дуж пута до базе Кфора, изнад прелаза Јариње
ЈАРИЊЕ – Срби на заобилазном путу према централној Србији код административног прелаза Јариње поседали су на пут, јер су војници из америчког контигента Кфора најавили да ће данас поподне да пробију блокаду.Војници Кфора су вечерас булдожером почели да уклањају шљунак којим су Срби препречили главни пут код административног прелаза Јариње. Срби сада довозе нове количине шљунка.Како јавља извештач агенције Бета, на прелазу Јариње је напето, али нема сукоба. Припадници Кфора су за око 100 метара померили своју бодљикаву жицу према Лепосавићу и поставили тенкове и оклопне транспортере дуж пута до базе Кфора, изнад административног прелаза Јариње.Војници Кфора су опремљени за разбијање демонстрација. На скретању за базу Кфора „Нотинг хил“ код Лепосавића војници Кфора су поставили нови контролни пункт и проверавају све грађане који пролазе, пуштајући само по једно возило. Срби су поседали на заобилазни пут, код административног прелаза Јариње, јер су војници из америчког контигента Кфора најавили да ће данас поподне да пробију блокаду.Како су агенцији Бета рекли очевици, амерички војници су довезли булдожер на место где су прошле седмице војници Кфора развукли бодљикаву жицу и затворили пут после чега су Срби одговорили својом блокадом. Срби су, такође, булдожером пробили нову заобилазницу спајајући је с путем према централној Србији.

 

Извор: Бета

ЈАРИЊЕ, 26.09.2011 ТАНЈУГ

Кфор уклања барикаду на Јарињу, Срби постављају нову

Кфор је данас, нешто око 18 сати, започео акцију уклањања барикаде на путу који води ка административном прелазу Јариње, после чега су локални Срби на готово истом месту почели да постављају нову препреку.

Војници Кфора су скинули српску заставу са стуба који се налази на старој барикади, направљеној од шљунка, коју је Кфор почео да уклања пошто је претходно са тог места удаљио грађане и на том месту развукао бодљикаву жицу. Срби су, затим, нешто пре 19 цасова, почели тешком механизацијом да истоварују земљу и шљунак и постављају нову барикаду испред бодљикаве жице коју су развукли војници Кфора.

Припадници Кфора су раније оклопним возилима и у пуној војној опреми удаљили грађане са старе барикаде од шљунка којом су Срби затворили пут ка прелазу. Јединице Кфора изашле су такође данас касно после подне на саобраћајнице на територији општине Лепосавић.

На магистралном путу Косовска Митровица-Рашка у Лепосавићу, Кфор је вечерас око 18 сати препречио возилима пут, а саобраћај пропушта наизменично једном коловозном траком.

Нека врста контролног пункта успостављена је на путу који води до базе Кфора „Нотинг хил&лдqуо; у Лепосавићу, а пољски војници Кфора су на ову локацију извели четири војна возила, и један оклопни транспортер. На истом путу, на нешто мало више од километар удаљености, налази се барикада коју

26. 09. 2011 | 18:55 ВасељенскаТВ

Срби телима блокирали пут код Јариња 

169856 srbi na barikadama f Срби телима блокирали пут код Јариња

Јариње – Срби на заобилазном путу према централној Србији код административног прелаза Јариње поседали су на пут, јер су војници из америчког контигента КФОР-а најавили да ће у понедељак поподне да пробију блокаду.

Како су агенцији Бета рекли очевици, амерички војници су довезли булдожер на место где су прошле седмице војници КФОР-а развукли бодљикаву жицу и затворили пут после чега су Срби одговорили својом блокадом.

Срби су, такође, булдожером пробили нову заобилазницу спајајући је с путем према централној Србији.

(Извор: Бета / Фото: Вести)

———————————————————————————————————————————————————–

понедељак, 26. сеп 2011, 08:19 -> 19:31 РТС

Кфор уклања барикаду 

На главном путу код прелаза Јариње, војници Кфора булдожером уклањају шљунак којим су Срби препречили пут. Срби поново довозе шљунак. Кфор покушао да пробије барикаду на алтернативном прелазу изнад Јариња, али је одустао, пошто су Срби одбили да се склоне са пута.

18.47 – Кфор покушао да блокира алтернативни пут, а затим и да уклони главну барикаду код прелаза Јариње, али су их спречили окупљени Срби. Пољски војници Кфора поставили контролни пункт код Лепосавића и возила пропуштају једном коловозном траком, јавља репортер РТС-а.

18.15 – Војници америчког контигента Кфора покушали су да пробију барикаду на алтернативном прелазу изнад Јариња, али су их Срби, који су стајали на путу, спречили у тој намери, јавља репортер РТС-а…

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

17 replies »

  1. Помаже Бог и срећан празник браћо и сестре…
    ево једног малог одговора на све ово…
    АКО ВЛАСТ ДОЗВОЉАВА, ЈА НЕ ДАМ ДА МОЈ НАРОД ГИНЕ!ПРОБУДИ СЕ СРБИЈО!!!
    http://www.facebook.com/event.php?eid=264628913571474
    ширите даље и даље…време је да урадимо барем нешто добро…
    свако добро од Господа
    СВЕТА СЛОГА СРБИНА СПАСАВА

    Свиђа ми се

  2. Citat IRENE… svaka joj cast
    1.Генерал Немачке војске Алфред Вон Макенсен: (1912-1915) „Срби су најбољи војници балкана,опасан и ратоборан народ,храбри борци и поносни људи“.
    2.Хитлер: (1937) „Србе не волим,али их ценим и поштујем јер су храбар народ“.
    3.Турски султан Сулејман: (1495-1566) „не дај Боже да се Срби сложе“.
    4.Немачки цар Вилхем други у првом светском рату: „Дајте ми Српску војску и ја ћу победити овај рат“!
    5. Садам Хусени:“Дајте ми 1 000 000 Срба и освојићу свет“!
    6.Борис Тадић 2006:“Шта ће нам војска“?!

    Свиђа ми се

  3. Наши преци би данас и вечерас одговорили масовним покретом из целе Србије и шире, одмах, према прелазу, у километарској колони и помогли својој угроженој браћи. Зар нам је понос, патриотизам,родољубље…… остало само са наше Косметске стране.

    Свиђа ми се