ДЕШАВА СЕ...

„СРИЈЕМ ХРВАТСКОЈ“ или политички коректно вешање Ненада Чанка


Весна Веизовић

Уколико међу један народ пошаљете једног или више тројанских коња  или неких других животиња који ће се службеном демагогијом у виду контроверзних  и екстремних изјава користити да збуне и дестабилишу грађане те земље, резултат свега тога ће бити садашње стање у Србији које се никако другачије не може описати него каква мини Југославија деведестих година.

Није откриће Америке да сложан народ чини чуда али ће онај ко успе да грађане Србије сабере и сложи свакако бити раван Кристоферу Колумбу,

Међутим, све док Србијом буду харали политички Тројански коњи или вукови којима је циљ  и више него јасан,  да заговарајући антисрпску политику  подељеном и збуњеном народу продају искрену причу и називају ствари правим именима, док са друге стране  код својих налогодаваца  скупљају поене јер је стање  у којем јесмо резултат њиховог рада протеклих година, нама неће бити боље.

Да има, као што нема, у политици Београда и трунке патриотизма или склоности ка враћању Србије на прави пут  и њеној стабилности, особе попут Ненада Чанка би одавно садиле кромпир у Падинској Скели.

Нажалост такви пливачи као што је Чанак а чије изјаве пуне мржње и фашизма са којима се како каже, у здравој дози, бори против навале радикализма и српског национализма и преко којих се упорно прелази  са причом о њему као маргиналном лику који са својих 2% до 3% гласача нема никаквог утицаја у политици Србије, се већ двадесет година одржавају и баш захваљујући тим маргиналцима и јесмо на граници пропасти.

Док Бојан Костреш тврди да њихова странка не заговара сепаратизам и да су инциденти попут пасоша републике Војводине које је та странка делила грађанима пре две године или најновији рекламни материјал у виду УСБ -а који када се отвори чини две републике, Србију и Војводину. Чанкове мале шале. Иако његови тврде супротно сам Чанак се не пере од сепаратистичких изјава већ их још и допуњава реченицама које су врло сличне онима које даје Хашим Тачи , па ево једне занимљиве која показује колико је мали његов утицај на политичку сцену :

„А хоћете ли ми ви рећи , чије понављање је  користило остваривању аутономије Војводине? Док није било мојих екстремних и радикалних наступа , дотле од Војводине није било ничега, ни у медијима ни било где, него се Војводина звала северна српска покрајина….Сада то постаје питање а то је већ нешто..Мој радикализам се своди на то да називам ствари правим именом , њихово умерењаштво се своди на то да се наставља политика Слободана Милошевића.“

Ако је ово недовољно да дотични политичар стекне статус „персона нон грата“ у Србији, сетимо се концерта од 4 децембра 2002 године где је Чанак као почасни гост на одушевљење окупљених прогнаних Хрвата из Бачке , Баната и Срема проглашен њиховим заштитником. Његово присуство на концерту контроверзног назива “ СРЕМ ХРВАТСКОЈ“ одржан у Загребу у дворани “ Ватрослав Лисински“ је још пре десет година требао да буде упозорење Србима и тадашњој власти „заштитника Хрвата у Војводини “ схвате као озбиљну претњу стабилности и целовитости Србије са својим покрајинама.

У тренутку док се тензије око Косова и Метохије и Рашке области не смирују, Чанкова насртљивост и екстремизам по питању статуса Војводине, Србија ће очигледно добити још један проблем.Како сам каже Косово је за њега готова ствар, па је самим тим на ред дошла и Војводина.

У утиску недеље где је био гост са Александром Вучићем и где је удруженим снагама са водитељком Ољом Бећковић искористио прилику да наступ амбасадора Конузина на трогодишњици странке СНС назове скандалозним и директним мешањем у унутрашњу политику Србије.

Заборављајући поједине амбасадоре и званичнике страних земаља који су се не само мешали већ имали директан утицај на унутрашњу политику наше земље, као на пример амбасадора Маса који је тражио од наших политичара да објасне грађанима Србије како је бомбардовање  „99 било оправдано или озбиљно замерање нашој земљи због не одржавања геј параде такође од стране Немачке .

Да се отров држи у малим бочицама показује то да је Чанак са својим мизерним бројем гласача спреман да изазове међународни инцидент, покушавајући да скрене пажњу Русији , односно директно Путину како су прешли све границе пристојности у земљи којој бораве као гости и да је време да се господин Конузин спакује и иде јер нема потребе бранити оно што је по Чанку већ изгубљено.

Истовремено нас упоређујући са Немачком, Италијом и Мађарском које су у другом светском рату изгубивши рат изгубиле и делове територија, па тако и нас доводећи у везу са нацистичким деловањем пита “ Јесмо ли изгубили рат ? Јесмо! Јесмо ли остали без територије? Јесмо ! „. Оправдавајући на тај начин стране окупаторе и шиптарске екстремисте који су самостално прогласили Косово независном земљом.

Срећом па још увек нема утицаја толико да може да избацује и проглашава ко је пожељан а ко не у Србији, међутим како и сам каже, да није било њега Војводина би се и данас називала само северном српском покрајином, па како то по правилу иде, тиха вода брег рони и ово треба оставити као отворено питање.

Србији ако нечег није недостајало то су издајници.Сетимо се Јована Дамјанића , који је такође био Србин пореклом али је као и поједини његови савременици до те мере мрзео Србе да је за време револуције 1848 пришао мађарској војсци где је чак стигао до чина генерала и на његову команду и лично од његове руке је убијен велики број Срба.Остао је познат по реченици да толико мрзе Србе да ће их побити све до једног и да ће на крају убити себе као последњег. Завршио је као и сви слични њему обешен у Араду када је револуција пропала. Наравоученије је да смо колико год то звучало невероватно ипак под нечијом заштитом и да су сви до једног који су се окретали против нас остајали празних руку и обично у висећем положају.

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

4 replies »

  1. ovom debelom se daje prevelika medijska paznja,lik je totalno nebitan ali ga uporno forsiraju…moze da laprda sta god hoce njegove reci nemaju nikakvu tezinu…NEDAJ BOZE DA SE SRBIJI DESI STO NAM OVAJ DEBELI STVOR MISLI…

    Свиђа ми се

  2. U svakoj zapadnoj zemlji Canak bi momentalno dobio konopac ili iglu da bira jer metak je preskup za njega.Zasto i Srbski narod da bude popustljiv prema teroristima koji se ne kriju vec otvoreno rade protic Srbije i naroda Srbije. Uskoro su promene i njih ima oko 2,000 koji ce proci po zapadnim zakonima

    Свиђа ми се

  3. Свако ко не поштује Устав Републике Србије мора бити ухапшен!!!
    Стрпати говедо у бајбукану! Њега и њему сличне!!!!

    Свиђа ми се