ОБАВЕШТЕЊА – ХУМ. АКЦИЈЕ


Помозимо Бранку Грбићу

08.08.2012

  Зовем се Бранко Грбић, имам 35 година, ожењен сам и имам ћеркицу од 2 године. Живим и радим у Новом Саду, у коме сам дипломирао на Природно-математичком факултету, на коме се спремам за одбрану магистарског рада.

У јулу прошле године ми је дијагностикована акутна мијелоидна леукемија. До сада сам био на лечењу у Клиничком центру у Новом Саду и Клиници San Camillo Forlanini у Риму.

Нажалост, досадашње терапије нису дале резултата. Болест се након успешно завршеног почетног циклуса хемиотерапије (био сам у статусу реемисије крајем 2011), повратила у марту 2012 године. Након тога су покушане две хемиотерапије (једна у Новом Саду, а након тога и у Риму) које нису дале резултате. Из Италије су ме вратили почетком јула и тада сам ургентно примљен на Војно-медицинску академију у Београду. Нажалост, у Републици Србији не постоји адекватна терапија за мене, те смо у потрази за клиником на којој би могао да наставим лечење дошли до Универзитетске клинике у Минхену у Немачкој. Ова реномирана институција је била спремна да ме прихвати и настави терапију, уз трошкове лечења који би износили око 310.000€.

У року од 3 недеље, моја породица, родбина, пријатељи и колеге су скупили суму од око 200.000€ и клиника је пристала да ме прихвати на припреме за операцију, које су започете. Пошто нисмо у могућности да сакупимо преостали износ новца, овим путем се Вама са молбом за помоћ у прикупљању финансијских средстава. Имајући у виду тренутне медицинске налазе, брзина започињања нове терапије је кључна у овом тренутку и Ви сте међу оним људима који су ми велика нада у настојању да обезбедимо операцију у Немачкој. У ову акцију се укључило и неколико медијских кућа.

Контакт:
Слободан Грбић
064/8367-397

Рачун за уплату средстава:
Бранко Грбић
265-448914-13 Raiffeisen Bank
за физичка лица ставити напомену Помоћ
За правна лица ставити шифру за Донације

Фејсбук група:
https://www.facebook.com/groups/pomoczabrankagrbica/

Јавне објаве за тражење помоћи:
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2012&mm=07&dd=27&nav_id=630028

http://www.novinenovosadske.rs/17074/pomozite-branku-grbicu/

http://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/branku-grbicu-neophodna-pomoc-za-lecenje_333156.html

****

Седмогодишњем Алекси Батaчанину потребна помоћ

20. март 2012.

Док Алекса Батaчанин из Лепосавића чека на трансплатацију бубрега, за неопходне лекове потребно је 400 евра, а његови родитељи немају тај новац

ДОК седмогодишњи Алекса Батaчанин из Лепосавића чека на трансплатацију бубрега, његови родитељи Милош и Маријана бију тешку битку са новцем. Сваког месеца потребно им је око 400 евра за лекове из Швајцарске како би у животу могли да одрже сина док му се орган не пресади.


Малишан није био ни проходао када му је дијагностикована нефректомија левог бубрега. Имао је само три месеца. Прошлог августа му је извађен оболели орган. Срећом, испоставило се да његова бака може да буде донор. Припреме за трансплантацију су обављене али се не зна када ће операција бити урађена.

– Молим добре људе да нам помогну да изгурамо још ово мало времена, док не буде урађена трансплантација – каже Алексина мајка. – После извршених анализа бака ће моћи да донира бубрег, али ни то није гаранција да ће тело мог сина прихватити бубрег.

Алекса Батaчанин ће на последњу контролу у Београд доћи 5. априла, и тада би требало да буде познато када ће бити операција. Милош и Маријана надају се – што пре.

Јер, од када су сазнали да њихов син болује од ове тешке болести, живот породице Бaтaчанин претворио се у пакао и свакодневну битку на живот и смрт. Њихови дани последњих седам година испуњени су страхом и стрепњом.

– Највећи проблем је новац – наставља мајка Маријана. – И до сада смо се веома тешко сналазили, али сада више немамо одакле да набавимо паре. Паника и хистерија настаје у породици када год се залихе лекова испразне. И онда је сваки следећи дан мог сина неизвестан.

Део лекова неопходан за живот малог Алексе породица купује у Швајцарској и они коштају око 300 евра, док се други део може пронаћи у Београду и стаје око 80 евра.

РАЧУНИ – СВИ људи добре воље који желе да помогну породици Батaчанин новац могу уплатити на следеће рачуне:
жиро динарски: 205 – 9001008806933 – 55,

девизни: 908 – 20501 – 70.

______________________________________

ФБ СТРАНИЦА ОТПОР РЕЖИМУ – СЛОБОДА МИЛИЈИ

ФБР Daroslav Guzvic 26.01.2012. + ОБАВЕШТЕЊЕ И ПОЗИВ ЗА ПОМОЋ +

„19. јануара, после упада у стан интервентне јединице, три инспектора и истражног судије, ухапшен је Милија Ћућа, наш друг и саборац, под оптужбом да је претио председнику и министру полиције.
После полицијског задржавања од 48 сати, одређен му је притвор од 30 дана.
Ми, његови пријатељи, али и људи са којима је имао извесне, што личне, што идеолошке несугласице, сложни смо да се Милији треба помоћи, јер сада није више у питању само он, већ начело које важи свуда у свету, а то је пресумпција невиности. Ми (Срби) смо данас, поред тога што смо угњетени у сопственој држави, принуђени да доказујемо своју невиност, уместо да тужилаштво доказује кривицу!
Данас је то Милија, сутра можемо бити ти или ја… НЕОПХОДНО ЈЕ РЕАГОВАТИ НАЈОШТРИЈЕ, НАЈКВАЛИТЕТНИЈЕ!
У циљу тога ангажован је адвокат који важи за најбољег, а то је Горан Петронијевић.
Молимо све који су у могућности да помогну одбрану да прикупимо новац који је потребан за одбрану!

У ту сврху отворен је рачун код ОТП банке (који не тражи никаква додатна плаћања у смислу месечног одржавања) и на моје име (другачије није могло):

ПРЕДРАГ ПОПОВИЋ

325 – 9300700670470 – 13

ОТП банка

Накнадно ћемо објавити и могућност како да се и лично Милији уплати новац који може трошити у затворској кантини.

Хвала унапред свима који се одазову овом позиву.“

ФБ СТРАНИЦА ОТПОР РЕЖИМУ – СЛОБОДА МИЛИЈИ https://www.facebook.com/groups/290291477700385/

————————————————————————————————————————————————————

ХУМАНИТАРНИ АПЕЛ- ПОТРЕБНИ ДОБРОВОЉНИ ДАВАОЦИ КРВИ- ГРУПА „Б+“

11 јануар 2012, ФБР, „Ujedinjeni Ravnogorski Pokret Beograd “

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ, АПЕЛ И МОЛБА !!!

Молимо сву браћу и сестре, да се хитно одазову на позив добровољног давања крви, за нашег брата Војводу Триву Лукића из Угљевика, заменика команданта Митра Максимовића-Манде. Потребни су даваоци крви са ( Б+) крвном групом, због операције бубрега, која ће бити изведена на ВМА у Београду, дана 15.01.2012. Све потребне информације можете добити на телефон 011-266-11-22 ( ВМА). Браћо и сестре Срби, одазовимо се на позив и својим хуманим гестом, дамо свима на знање да своје незаборављамо, негујемо и чувамо !!!

Захвална браћа УЈЕДИЊЕНОГ РАВНОГОРСКОГ ПОКРЕТА.

————————————————————————————————————————————————————————————-

ХИТНО- ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА: ПОМОЗИМО ДЕТЕТУ ОБОЛЕЛОМ ОД ЛЕУКЕМИЈЕ

29 децембар 2011, ФБР, Б. Миловановић

ХИТНО! ХИТНО! ХИТНО! Пријатељи, помозимо! Девојчици Кристини Милутиновић из Лепосавића је хитно потребна новчана помоћ за лечење од леукемије! Она се тренутно налази на Дечијој клиници у Тиршовој ул., у Београду, У КРИТИЧНОМ СТАЊУ и МОРА у року од 3-4 дана да настави лечење у Швајцарској за које им је потребно 150 000 еура, а родитељи су немоћни. Одрекните се данас кутије цигарета, неког луксуза…

и ХИТНО сутра уплатите колико можете новца на рачун у Комерцијалној банци, бр. 205-1001528584708-63, на име Кристининог оца: Милутиновић Зоран, сврха: ПОМОЋ КРИСТИНИ!!!

Као пријатељ породице Милутиновић ја вам се унапред захваљујем!Копирајте, шаљите, помажите!!!

ФБР Бранислав Миловановић

———————————————————————————————————-

17. ДЕЦЕМБАР – СВИ НА БАРИКАДУ У БЕОГРАДУ

Дан – субота, 17.12.2011.
Време – 5:00 -6:00 по подне
Место – Београд, Трг Републике


У организацији Жеким Космет и њиховог подмладка, 17.12.2011. у 17:00 на Тргу Републике, одржаће се скуп подршке Србском народу на Косову и Метохији.

Скуп представља подршку за истрајавање у борби за опстанак на територијама које припадају њиховој држави, а на којима су угрожена сва људска права и слободе, па чак и право на живот.

Позивамо све оне који су желели да оду на барикаде, а нису успели у томе, као и оне који су провели дане и ноћи са својим народом на барикадама, да дођу на ову Београдску барикаду. Она је највећа и најзначајнија за све, за Србски народ на КиМ, као и за нас овде који неможемо мирно да гледамо свакојако уништавање Србског рода.

Програм:
Дамјан Кнежевић, младост са барикада
Филип Новаковић, младост са барикада
Катарина Цвијановић, певач
Милица Лилић Јефтимијевић, песникиња
Љуба Манасијевић, песник
Милутин Шошкић, спортска легенда
……

 ————————————————————————————————————————-

ХИТНО ПОТРЕБНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ДА СЕ СПАСУ ДВОЈЕ СТАРИХ ЉУДИ И ЊИХОВО ДЕТЕ ОД СМРЗАВАЊА И ГЛАДИ…

6 децембар 2011, ФБР Biljana Dikovic

ПОМОЗИТЕ ИМ: БОЛЕСНИ И СТАРИ БЕЗ СРЕДСТАВА ЗА ЖИВОТ, СА МАЛОЛЕТНИМ ДЕТЕТОМ…

Радомир Николић из села Засеље, има 60 година. И он и супруга Нада су оперисани због болести и нису радно способни. Нада има 27 година стажа и без посла је. Живе са ћерком Данијелом, која је ученик ОШ. Радомир је члан народне кухиње. Моли хумане читаоце да му помогну. Најхитније му је да добије полован шпорет на дрва,чункове и један џак брашна. Радован је захвалан чланицама КСС из Ужица које су му помогле у гардероби. Радован, жена и дете се и даље мрзну и моле за помоћ, у Пожеги је ноћас пао и први снег. Радомир Николић 069 774 385, 031 587 107, Пожега…

———————————————————————————————————————————

Браћо и сестре, Српско друштво Задужбина Вас позива на пројекцију документарног филма из продукције Српске
православне црквене општине Берлин:
Недеља, 4. децембар у 18 часова,Пословни центар Словенијалес,  Дунајска цеста 22,  Љубљана
Улаз слободанДобродошли!
Српско друштво Задужбина + www.sd-zaduzbina.com
       

 

————————————————————————–

Помозите опстанак барикада на Космету

29. новембар 2011.

Због најновијих оружаних напада НАТО окупатора на Србе на Косову и Mетохији и одлуке режима Бориса Тадића да не пружи помоћ нападнутом становништву, активисти СНП Наши стигли су рано јутос у Косовску Митровицу где је оформљена стална база.

За потребе смештаја активиста СНП Наши, у договору са чуварима барикада, изнајмљена је кућа у Косовској Митровици која ће током трајања кризе бити стално место боравка активистима СНП Наши који ће дежурати на барикадама. Сви активисти СНП Наши који желе и могу да се придруже својим саборцима на барикадама на Космету могу да се јаве кординатору Зорану на број 060 660 1389 ради договора о доласку и смештају.

Позивамо све симпатизере и активисте који су у могућности да финансијски помогну боравак активиста СНП Наши на барикадама да је јаве на број 060 660 1389 или уплате новац на жиро рачун Српског националног фронта (бр.рачуна: 105-555038-17).  Поред финансијске помоћи активистима СНП Наши су потребне грејалице, вреће за спавање и гас маске.

Информативна служба СНП Наши

Уједињење са Српским националним фронтом

————————————————————————————————————————-

25.  11.  2011– 639 (број решења и датум са штамбиља)

СРПСКО НАЦИОНАЛНО ВЕЋЕ СЕВЕРНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ-     САОПШТЕЊЕ

  

      Изјава команданта КФОР-а, немачког генерала Ерхарда Древса, да је „нова ескалација насиља на северу Косова могућа само у случају избијања насиља већих размера, као и да би „до ескалације могло да дође и ако би Влада у Приштини изгубила стрпљење и покушала да спроведе пуну контролу на северу Републике Косово, може се тумачити само као неспособност КФОР-а да обезбеди мир и сигурност за све грађане јужне покрајине или као решеност Брисела и Вашингтона да, стимулисањем насиља Албанаца над Србима, доврше етничко чишћење Косова и Метохије и заокруже криминалну независност албанске државе на територији Србије.

      Иако командант КФОР-а Косово именује као ,, Републику”, што му мандат сигурно не дозвољава, ипак желимо да верујемо да је генерал Древс у суштини–војник, који овом изјавом упозорава и Србију и СБ УН на претећу опасност да албански сепаратистички врх покрене лавину насиља над Србима, чијом се судбином поигравају не само Приштина, Брисел и Вашингтон, већ и званични Београд.

      После оваквог упозорења генерала Древса, који, према Резолуцији СБ УН 1244, има мандат да одобри долазак хиљаду припадника српских безбедносних снага на Косово и Метохију, српски државни врх би морао да код свих међународних институција затражи хитну реализацију ове изузетно значајне ставке из Резолуције 1244, јер ће хиљаду српских војника и полицајаца косметским Србима сигурно пружити бољу заштиту него неколико хиљада припадника КФОР-а.

      Истовремено, без обзира на фамозни девети децембар и очекивања да нам ЕУ због поданичког понашања удели некакав статус кандидата, шеф српског преговарачког тима Борко Стефановић мора да одустане од даљих разговора о постављању царинских и граничних прелаза, којима се, уз сагласност Србије, утемељује независност Косова. Није искључено да тако размишља и господин Стефановић, али тако нешто морао би да му наложи председник Србије, од кога косметски Срби очекују да, без одлагања, затражи повратак српске војске и полиције на Косово.                   

                                                                             

  Косовска Митровица,                           ПРЕДСЕДНИК

      25. 11. 2011.                        СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ВЕЋА

                                                 СЕВЕРНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

                                                              Др Милан Ивановић   

                          

—————————————————————————————————————————————————–

СРАМОТНИ ЕПИЛОГ ЈЕДНЕ ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ!?

Violeta Vujanac, 20 новембар 2011

Postovani gospodine Novakovicu… Evo ja sam prekjuce otisla do banke da vidim ima li koja uplata na racunu koji sam objavila, to je prvi put da sam od Jula meseca kada sam se obratila za pomoc proverila  racun i tamo , VEROVALI ILI NE, i posle toliko napisanih pisama sirom sveta i molbi upucenih sa moje strane, SALDO UPLATA JE „0“(нула), ni prebijene pare niotkuda. A ja se taman nadala da ima koliko bilo pa da vidim nekako na ovu moju penziju da dignem neki kredit da do proleca obezbedim kolica za moju cerku i nista, sve nade su mi pokopane jer zaista to ne mogu sama. Hvala Vama na podrsci, zaista ste ucinili sve sto ste mogli i primite puno pozdrava od moje cerke Jelene Mandic i mene.   Violeta

————————————————————————————————————————————————————————————————

НАШ АПЕЛ СА ПОЧЕТКА ЈУЛА 2011…

Овај апел је оригинално објављен на фејсбук групи Дијаспора…(ЈУЛ 2011)

Dragi nasi, neophodna su mi motorna invalidska kolica za moju cerku, ovde ne mogu da ih dobijem na nalog a veoma su skupa. Ako mozete pomozite, vec 23 godine je guram u invalidskim kolicima i ne znam dokle cu jos moci, ona je sve veca i teza a ja sve slabija. Samohrana sam majka i zivimo od moje invalidske penzije i njene tudje nege i …pomoci. 

U firmi „Ortoperija Novi Zivot“ kolica marke DRAGON kostaju 334.800.00 din, sto je oko 4.800$,ili 3.300e . Broj ziro racuna u Komercijalnoj banci Krusevac je  90-310-0422908.3 RS35205903100422908398  Violeta Vujanac

Nadam se da cete uspeti da mi pomognete. Koristilo bi mi i ako bi mogli da mi nabavite i posaljete polovna neuroloska elektromotorna kolica.
Jos jednom HVALA VAM STO POSTOJITE. Puno pozdrava iz Krusevca od Jelene i Violete.

 ———————————————————————-

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Мира Радосављевић, ФБР:

11:43 19.11.2011.

ТВ МОСТ КМ: Еколошко удружење омладине из Лешка у сарадњи са пољопривредном школом организовало је акцију прикупљања секундарних сировина. Први шлепер половних гума јуче је кренуо у рециклажни центар у Нови Сад.

Сва средства која се на овај начин прикупе намењена су за набавку јакни и друге топле одеће за људе на барикадама.

—————————————————————————————————————————————————————

ПРОГЛАС ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ

У име свих синдиката комуналне привреде Србије, у име радника Србије, у име запослених и незапослених, у име младих и старих, у име пензионера, ојађених и обесправљених грађана Србије МИ Синдикати комуналне привреде Србије удружени у заједничком наступу, незадовљни социјалном и економском политиком владе јавно изражавамо свој гнев због игнорантског односа владе према ставовима и закључцима синдиката, стручне јавности, послодаваца и неуважавања примера лоше приватизације страних и домаћих комуналних предузећа, у поступку припреме предлога закона који су штетни за грађане Србије и запослене у њима. Дижемо свој глас и кажемо доста: Доста сиромаштву, назадовању, расту социјалне неједнакости, умањењу права радника, губитку радних места, пропадању предузећа, непостојању колективних уговора и најави приватизације јавно-комуналних предузећа кроз усвајање по хитном поступку два најважнија закона за уређење комуналне делатности Србије (Закон о комуналним делатностима, Закон о јавно-приватном партнерству и концесијама) ОДБИЈАМО Предложене законе: Закон о комуналним делатностима и Закон о јавно-приватном партнерству и концесијама, јер се овим законима омогућава страном и домаћем приватном капиталу енормно увећање, експлатацијом привредних богатстава Србије, као и објеката и ствари у које су грађани Србије годинама улагали и стварали. Ова влада не поштује своје грађане, синдикате и стручну јавност, а уважава интересе крупног капитала, страних банака и других белосветских институција (USAID) те доноси овакве законе, непитајући притом ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ. Усвајањем овакво донетих закона губитници ће бити: ГРАЂАНИ – ЕНОРМНО ВЕЋИМ ЦЕНАМА И КОРИШЋЕЊЕМ ЛОШИХ УСЛУГА ЗАПОСЛЕНИ – ЦЕНУ ЋЕ ПЛАТИТИ ГУБИТКОМ РАДНИХ МЕСТА Уколико влада Србије не повуче предложене законе из скупштинске процедуре и усвоји их скупштина Србије, искористићемо сва законска и синдикална средства која нам стоје на располагању у циљу стављања ван снаге донетих закона. Захтевамо да министри престану да залуђују народ лажним причама, лажима и манипулација, захтевамо да власт извуче руке из џепова грађана и почне да испуњава све оно што су обећала када је долазила на власт. У противном мора уступити место бољој влади. Позивамо запослене и незапослене, младе и пензионере, владине и невладине организације, страначка и нестраначка удружења и све оне којима је Србија у срцу да својим потписима омогуће да референдумско питање уђе у владу и да грађани Србије референдумом бране своје виталне интересе. Уколико влада не стави наведене законе ван снаге и не подржи грађанску иницијативу за расписивање референдума како би се сви грађани Републике Србије изјаснили да ли су против уласка приватног капитала у ЈКП и обављање стратешки важних комуналних делатности од стране приватника, Синдикати ће у заједничкој акцији са грађанима Србије организовати генерални протест и штрајк у предузећима и градовима Србије све до испуњења постављених захтева.

СИНДИКАТИ КОМУНАЛНЕ ПРИВРЕДЕ СРБИЈЕ

19.11.2011

————————————————————————————————————————————

Милка Вукмановић, ФБР!!!!,

ПЕТИЦИЈА ЗА ЗАШТИТУ УСТАВА!

НИКО НИЈЕ ДОБИО ОД НАРОДА МАНДАТ ДА ПОТПИШЕ БИЛО КОЈИ ДОКУМЕНТ који је супротан УСТАВУ Србије, који угрожава целовитост Србије, СВАКИ ПОТПИС СУПРОТАН УСТАВУ СРБИЈЕ СМАТРАМО НИШТАВНИМ

http://www.peticije24.com/zenekimyahoocom

КОСОВО И МЕТОХИЈА ПА ЕВРОПА,

www.peticije24.com

 Д Е Л И Т Е     Д А Љ Е

———————————————————————————————————————————–

За помоћ Србима на КиМ

За помоћ Србима на КиМ…

УДРУЖЕЊЕ СРПСКО РУСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА „КОСОВСКО ОГЊИШТЕ“ КОСОВСКА МИТРОВИЦА, ул. Вардарска број 2.

ПИБ 106320271, матични број 17770055, број рачуна – Комерцијална банка 205-152236-56


———————————————————————————

ПРОГЛАС ЖЕНА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ СРПСКОЈ ЈАВНОСТИ …

2 новембар 2011, Београд

Удружење жена са Косова и Метохије – ЖеКиМ оганизује у четвртак 17.новембра у 17 часова на Тргу Републике у Београду скуп добронамерних и вољних да помогну у знак подршке Србима на Косову и Метохији. Позивамо све који ће са нама мирним протестом, као народ, без партијских и других обележја, да се појаве и дају сваку врсту помоћи овим путем нашој браћи и сестрама на КиМ.“

Ово је текст позива свом србству, а о циљу најављеног скупа за ФБрепортер говори Вукосава Стевановић, чланица организационог одбора ЖеКиМ-а:

“ Тренутно ЖеКиМ оваквим скуповима на Тргу Републике покушава да информише грађане Београда и Србије да се на северном Космету крше и уставна права грађана Србије у њеној јужној покрајини. Основни проблеми су наметнути изостанком пописа на северном Космету и наметање другачијих личних докумената и регистарских таблица.

Ширење дезинформација о покушају заштите криминалаца уместо навођења правих разлога за постављање барикада је такође део ускраћивања права на истиниту информацију грађанима Србије. Догаћаји се могу тумачити на различите начине, али је истина само једна.

ЖеКиМ ће учинити све што је у његовој моћи да своје суграђане упозна са циљевима сународника до који желе да стигну мирним дежурствима на барикадама. Желимо да грађани Београда чују да њихови сународници не желе да напусте своје домове, да бране своје Уставно право да живе на територији Србије и да хоће да буду равноправни са осталим грађанима Србије.

Противуставна је дискриминација којој су изложени јер нису пописани, намећу им се другачија лична документа и другачије регистарске таблице. Они на то не пристају и ми их у томе подржавамо.

Чланица ЖеКиМ-а је напоменула да су након инцидента на административним прелазима успоставили редовне контакте са грађанима северног Космета. А да би утврдили начин своје помоћи консултовали су професорку Смиљу Аврамов која им је указала на основни проблем који је довео до напетости: а реч је о решавању питања Косова и Метохије (у конкретном случају северног Космета) и покушају да се заобиђе резолуција 1244 УН што представља „грубо кршење међународног права“.

ЖеКиМ се, посебно у овој тренутној сложеној политичко-безбедносној ситуацији, као и до сада, залаже за свеобухватну истрагу о кршењу људских права на Космету, истрагу о страдању свих неалбанаца, истрагу о убиствима, киднаповањима и монструозним злочинима трговине људским органима о којима је поднет извештај Парламентарој скупштини Савета Европе.

Иначе, ово удружење основано је пет година пре званичне регистрације 2007. године и у свом богатом племенитом добровољном раду имају завидну историју.

О тим почецима и мотивима за удруживање представница ЖеКиМ-а каже:

„Удружиле смо се јер је на све стране настала глад, немаштина, несрећа, патња. Помоћи ниоткуд! Протераном и напуштеном народу једина вера у живот и нада у опстанак остали су – колективно памћење, мит, традиција. И у колективном памћењу је патња која је истовремено историја, мит и традиција. Симбол страдања, патње, мудрости и племенитости је жена, Милица, царица, владарка и заштитница свих страдалника и све нејачи. Обновила је опљачкане и опустошене Високе Дечане саветовала, помагала. Она је на почетку, примером показала и у наслеђе оставила да је жене следе кроз векове.

То су и чиниле настављајући за њом многе знане и незнане, све до Милунке Савић, Надежде Петровић, оснивача „Кола српских сестара”, сликарке, болничарке која је умрла 1915 лечећи страдалнике. Страдалнице су и бањичке логорашице које су извођене на стрелиште јер су браниле слободу. Када је 2007. године умрла Даринка Јеврић звонила су Дечанска звона онолико колико се звони владикама!

Заслужила је јер: „Нико тако као она тако топло и људски није опевао Дечанска звона”. Тако је наше јуче згуснуто у векове, а данас баш као и јуче живимо са патњом и помажемо пострадале. Додајемо каменчић колективном памћењу које ће и сутра наши наследници наставити а наше трајање ће и даље кроз векове оглашавати Дечанска звона.

Организовале смо се по свом природном наследном праву за неговање и помоћ у патњи која је наше памћење, садашњост и будућност, а једина светлост, лепота и вредност живљења записана у колективној свести је помоћ немоћним, слабим, напуштеним. Право да се окупљамо и наставимо традицију, нам у својој повељи о људским правима не оспорава ни ЕУ – напротив – чланом 22. се обавезује да поштује разноликост култура, религија и језика. Добровољност је лични и истовремено морални чин.

Стога, ми као оснивачи и сви нама придружени не очекујемо нити ћемо примати појединачно никакве, награде, похвале, плакете и признања. Спремност да помогнемо, да делимо, да дајемо је морална категорија за коју се нити очекује, нити прима награда. Зато се јавности не представљамо лично! Ми смо колектив, управо скуп незнаних, које настављају пут знаних.“

За ФБР припремила уредница Биљана Диковић, 2 нов.2011

———————————————————————————————————————————————-

Дино Мерлин непожељан!

Активисти Српског народног покрет Наши излепили су синоћ у Новом Саду и
Београд плакате против одржавања концерта србомрсца Дине Мерлина у Арени. На
плакатима се налази слике Едина Дервишхаловића – Дине Мерлина са натписом
„непожељан“.
СНП Наши сматрају да не би требало дозолити концерт особе као што је Мерлин
који је током предходних година ширио верску и националну мржњу против Срба.
Такође подсећамо да се Дервишхалидовић, на чијем албуму је стојао натпис
„Забрањено псима и Србима“, ни једног тренутка није извинуо Србима због изјава
које је давао за време, али и много година после рата.
Дервишхалидовић је у интервјуу загребачком „Слободном тједнику“ рекао да је
„Београд легло фашизма“ а 1994. године је на на питање новинарке „Глобуса“, да
ли је могућ заједнички живот са Србима, одговорио да „Бог не воли оне који сеју
неред и он ће их уклонити помоћу наших пушака“. Мерлинова мржња према Србима и
Србији није се смирила ни у годинама после рата јер је 2001. године у
сарајевским „Данима“ изјавио да „Срби треба да узму лекове за своје болести, јер
је евидентно да су болесни. Већина је болесна и то је један од разлога због
којих би требало да идем у Београд, јер болесници се обилазе“.
Уколико не дође до отказивања концерата, активисти СНП Наши на дан њиховог
одржавања у близини „Арене“ поставиће реплике ратних грбова и застава злочиначке
армије БиХ како би публика могла да обрише ноге пре уласка у салу. У самој сали
биће запаљене реплике ратних застава БиХ. У зависности од реакције Мерлина током
паљења обележја зелених беретки и других злочиначких формација видеће се дали се
он покајао због свог срамног пропагандног учешћа у рату у БиХ.
Информативна служба СНП Наши

Текст је постављен и на сајт СНП Наши на линку:
Особа за контакт: Ивана Борић, портпарол
тел. 064 575 84 57
——————————————————————————————————————————————-

Молимо за помоћ браћо СрбиKIM

07.11.2011.  ВИДОВДАН

Поштовани,

Моје име је Предраг Клајић. Имам 27 година и живим на Косову и Метохији у енклави, односно селу Милошево код Обилића.

Разлог због којег се јављам јесте да Вас замолим за помоћ грађанима мога села, коју можете пружити уколико сте у могућности. Заправо, у мом селу после рата 1999. године остало је једва тридесетак особа и неколико кућа… Људи у мом селу једва састављају крај с крајем и веома тешко живе. Из тог разлога се обраћам Вама, редакцији и читаоцима Видовдана, у нади да ћете нам на било који начин помоћи… У селу имамо петоро малолетне деце којима је потребан превоз до основне школе јер њихови родитељи немају новаца да им то пруже… Имамо старе и немоћне којима је потребна помоћ у лековима… Немамо ни један рачунар у селу… Приступ интернету за нас је бајка… Све нам је то потребно, и још много тога, како би имали какав такав нормалан и цивилизован живот достојан човека у 21. веку.
Надам се да ћете макар прочитати ово писмо.
Срдачан Поздрав!
Предраг Клајић, село Милошево, Косово и Метохија
контакт телефон 064 90 86 669
извор: ВИДОВДАН

————————————————————————————————————————————————

Дино пева на годишњицу масакра над сарајевским Србима

ДИНО, ЋЕЛО, ПРАЗИНА, РАМИЗ И ОСТАЛА ГОВНА…

Српски  народни покрет Наши не одустаје од захтева за отказивањем концерта Дина Мерлина у Београду заказаног за 25. и 26.  новембар. Један од разлога за отказивање концерта свакако треба да буде и тај што породице жртава сарајевског геноцида над Србима 25. новембра обележавају годишњицу масакра над породицама Крајишник и Шиљевић. Наступ Мерлина у Београду на тај дан увреда је за жртве чијем страдању је Мерлин допринео својим антисрпским изјавама.

Представници породица жртава сарајевског геноцида над Србима обавестили су нас да се на тај дан обележава свирепи масакр почињен над Србима 25. новембра 1992. године од стране јединице под командом Мерлиновог „јарана“ Исмета Бајрамовића Ћеле комадант војне полиције тзв. Армија БиХ.  Овај злочинац је један од блиских Мерлинових пријатеља из времена рата када је Мерлин, као популарни музичар, био задужен за дизање ратног морала у муслиманским оружаним бандама.

После прославе непризнатог дана државности Босне и Херцеговине 25. новембра, на којој је можда певао управо Дино Мерлин тадашњи пропагандиста Алије Изедбеговића, побеснеле хорде милитантних муслимана кренули су у свој крвави пир. У Улици Коче
Рацина 154 (општина Нови Град – Сарајево) припадници муслиманске тзв. Армије РБиХ 25. новембра 1992. извршили су мучко убиство породице Крајишник: Боривоја – Боро (Рајко) Крајишника; његове сестре Борке (Рајко) Крајишник и супруге Јагоде  (Неђо) Крајишник. Исте вечери у Улици Адема Буће 298 (општина Нови Град – Сарајево),  убијен је брачни пар Шиљевић. Група наоружаних припадника Армије РБиХ после насилног упада у стамбени објекат наведене породице заклала је супругу и удавила њеног мужа.

Дино Мерлин је током рата својим изјавама ширио мржњу и позивао на протеривање и убијање Срба, његови блиски пријатељи починили су најсвирепије злочине над српским цивилима и ратним заробљеницима међу којима и овај од 25. новембра. Мерлин своју патолошку мржњу према Србима наставља да испољава избором датума за свој концерт који је уједно и непризнати празник државности БиХ (који признају само муслимани) али и годишњица једног свирепог масакра иза којег стоји један од Динових пријатеља.

Информативна
служба СНП НАШИ

Линк http://nasisrbija.org/2011/11/04/dino-peva-na-godisnjicu-masakra-nad-sarajevskim-srbima/

 ———————————————————————————

Обраћање Срба са Косова и Метохије

Помоз Бог Срби,
браћо и сестре са свих страна отаџбине, србске Црне Горе и Републике Српске, као и вама браћо из западних земаља!!!

 Сви ви који се крстите трима прстима православно, који нисте за папу, који Косово осећате као своју земљу!

Сви ви који сте поносни потомци Светих Немањића, Светог Кнеза Лазара, Светих Косовских јунака!
Сви ви Јустиновци, Николајевци, Артемијевци…
Сви ви који осећате неправду нашу као неправду своју!!!!
 

Молимо вас скрушено и смерно…
 

Да:
1. Ако стигнете и кад стигнете, одвојите од свог слободног времена, прочитајте коју реч молитве за нас грешнике
2. Ако нам затреба хлеба и воде, шаљите
3. Ако нам затреба оружје, пробајте да нам доставите
4. Ако вам шаљемо децу јер нису безбедна,чувајте их у наше име
5. Ако вам није тешко, опет и опет Богу се за нас помолите
6. Ако вам није тешко и ако не тражимо много, сви на исповест… да нас Бог покајане, као народ помогне
7. На следећим изборима не гласајте
8. Не зовите нам папу, Европску Унију, Нато… Ми на Косову живимо са свим овим, па нам ни мало није боље него вама, напротив
9. Не слушајте ништа власти, ако издају нас ви сте следећи
10. Ко може нек дође на барикаде
11. Ко не може нек се моли за нас
12. НЕ ЗОВИТЕ НАС У КАМПОВЕ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ, НЕ ОБЕЋАВАЈТЕ НАМ РАЈ УЗ ДУШЕК И ПАШТЕТУ, НЕ ШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ ДА СМО ВЕЋ ИЗГУБИЛИ
13. Поштујте нашу одлуку, ако желимо да умремо за Свето Косово… Завидите нам, Бог нас је, недостојне, удостојио да се жртвујемо за све вас
14. Не заборавите нас.. На Космету нас има још 150 000!

———————————————————————————————————

24.10.2011 ФБ Kosovo Metohija:

„Ко год креће на барикаде треба да има ове информације:

Свако обраћање за помоћ или подршку општина (нпр. општина Лепосавић) у којима су на власти жути је чисти промашај за народ.
Свако тражење благослова од Теодосија је чисти промашај и злоупотреба народне воље (Теодосије је заговорник независног Косова и седи са Тачијем сваки дан). Теодосије је за то примио огро…мна средства и десна је рука режиму и Борису Тадићу, лично. Да није Теодосија, димензија страдања Срба би била далеко мања или би била спречена у старту. О ономе што је урадио владици Артемију, протеравши га без икакве доказане кривице и не-канонски је најнецрквенији пример у скоријој историји. Упасти тенковима у Грачаницу, заробити старог владику три дана, изгладњавати и закључавати монахиње је срамота и још након тога организовати попове себи послушне да вређају, шпијунирају за режим, бацају молотовљеве коктеле на куће прогнаних монаха, је ствар за дебео досије и кривичне пријаве, више у низу.
Свако ко ради хуманитарне акције нека их не даје општини Звечан ни у НВО ,Мајка девет Југовића, код попадије Светлане, јер то народ видети неће. Нека се преда директно народу, није тешко.
Свако ко каже да му је препорука Богдановић, Стефановић, Оливер Ивановић и Министарство за Косово и Метохију Владе РС, је сумњив народу.
Свако одступање од овога је чисто лицемрје и да се човек запита да ли неки ипак раде за режим, отворено или мање отворено. Питала бих за почетак неке ствари Двери и Шавију, лично.“

————————————————————————————

ЗА СВЕ ИЗ БЕОГРАДА КОЈИ ЖЕЛЕ НА БАРИКАДЕ У СУБОТУ:

Зоран Перуновић:
Остварио сам прве контакте са „Ластом“, за превоз из Београда. Пошто ми је потребан број путника, молим заинтересоване да ми се пријаве на мој ФБ.

http://www.facebook.com/zoran.perunovic

——————

29. OKTOBAR :: SVI NA BARIKADE

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЧУВЕНОГ РЕДИТЕЉА И СРПСКОГ ПАТРИОТЕ Б. МАЛАГУРСКОГ: Boris Malagurski–  SUBOTA, 29. OKTOBAR – IDEMO NA BARIKADE NA KOSMETU! Uskoro postavljam sve informacije, organizovaću besplatan prevoz autobusima iz većih gradova u Srbiji, prolazimo administrativni prelaz bez problema, zajedno! Aktiviraću i sve kontakte u medijima, a vi razglasite svim prijateljima! Ovde objavljujem sve detalje do srede… СРБИЈО ПРОБУДИ СЕ- У СУБОТУ НА КОСОВУ!!!

Време
субота, октобар 29 у 9:00 пре подне – октобар 30 у 9:00 по подне

Место
Kosovo i Metohija, Srbija

Аутор

Више информација
Dobili smo priliku da mirnim putem pokažemo naše neslaganje sa politikom svetskih sila koju vode prema našem narodu, našoj državi i našoj južnoj pokrajini. Srbi sa Kosmeta su shvatili da im je ovo poslednja šansa da se izbore za svoja prava. Vreme je da to shvatimo svi mi.Pokažimo solidarnost sa našim sunarodnicima, pojavimo se svi na barikadama na administrativnim prelazima između Centralne Srbije i Kosmeta!Program je sledeći:SUBOTA, 29. OKTOBAR,
9 UJUTRUIz svih većih gradova će se organizovati prevoz autobusom do lokacije blizu administrativnih prelaza koja će uskoro biti objavljena. Ovde će se objaviti tačne lokacije iz kojih polaze autobusi u svim tim gradovima.16 ČASOVAPolazak sa lokacije blizu administrativnih prelaza i dolazak na barikade (biće objavljeno koje tačno)21 ČASProjekcija filma „Težina lanaca“ na improvizovanom bioskopskom platnu na barikadama – bioskop na otvorenom!NEDELJA, 30. OKTOBAR,
15 ČASOVAPovratak autobusa.ČESTA PITANJA I ODGOVORIP: Kako da se obučem?
O: Što toplije moguće, preporučljivi su debeli kaputi i perjane jakne, uz šalove, kape i rukavice.P: Šta da ponesem?
O: Par ćebadi i dovoljno hrane i vode za sebe i prijatelje. Poželjno je da se ponesu namirnice poput brašna i šećera za Srbe koji su tamo već dva i po meseca.P: Šta ne bi trebalo da ponesem?
O: Zastave svoje organizacije ili stranke.P: Nema polaska iz mog grada, šta da radim?
O: Probajte da kontaktirate autobuske prevoznike i obezbedite besplatan autobus, kao donaciju, na dva dana. Ako ne ide, dođite sopstvenim prevozom. Svi smo išli i na duža, a manje bitna putovanja, ovo bi moglo mnogo toga promeniti!

Boris Malagurski DONACIJE su potrebne za namirnice i ostala sredstva koja nosimo na Kosmet.  PAYPAL / KREDITNA KARTICA  Kliknite na www.weightofchains.com/sponsors , pa na Donate Now. To je stranica koju sam koristio za donacije za film „Težina lanaca“, a sada nema vremena da stvorim novu stranicu, pa će ova poslužiti.  DINARSKI ŽIRO RAČUN  Banka: UniCredit Bank Primalac: Boris Malagurski, Aleja Maršala Tita 12/40…, 24000 Subotica Broj računa: 170001021169900085  DEVIZNI ŽIRO RAČUNI  Kliknite na www.malagurski.com/Uplate.pdf gde ćete naći instrukcije o uplatama donacija u evrima (EUR), američkim dolarima (USD), kanadskim dolarima (CAD) i australijskim dolarima (AUD)  Prenesite ovo svim vašim prijateljima! Event za događaj je ovde: https://www.facebook.com/event.php?eid=193046480770943

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

СВИМ СРПСКИМ РОДОЉУБИМА: НАША ОТАЏБИНА ПОНОВО КРВАРИ НА КОСОВУ- СРБИ НА КОСМЕТУ СУ ПОД ТЕРОРОМ ОКУПАТОРА- СРБИ У СРБИЈИ СУ ПОД ТЕРОРОМ ОКУПАТОРСКИХ СЛУГУ- ВРЕМЕ ЈЕ ДА СРБИЈА УСТАНЕ, ОСЛОБОДИ СЕ ТИРАНИЈЕ, И ПРИТЕКНЕ У ПОМОЋ НАШИМ КОСМЕТСКИМ МУЧЕНИЦИМА!

Београд, Србија _субота 18. октобар 2011.
године

СВЕСРПСКО НАЦИОНАЛНО ВЕЋЕ

СВИ КОЈИ ЖЕЛЕ ДА СЕ УКЉУЧЕ У РАД ССНВ И КОНКРЕТНО ПОМОГНУ СВОМ НАРОДУ ДА СЕ ЈАВЕ

НА СЛЕДЕЋЕ КОНТАКТЕ И АДРЕСУ:

Тел: +381 11 412 69 95
Моб. +381 61 197 00 51;
+381 61 197 00 52

sekretarijat@srbinaokup.infо
www.srbinaokup.info

Змај Јовина 15 – 11 000 Београд,

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ И МЕДИЈЕ:

У суботу, 15.октобра 2011. године, одржана је пета,
редовна седница Свесрпског националног већа.

По благослову и у присуству Владике Артемија састанком су
председавали Милан Ивановић и Мирко Јовић.

Седница је посвећена анализи најновијих догађања и
безбедоносним изазовима на Косову и Метохији.

О драматичној ситуацији и пакленим плановима које удружено, иза
леђа мученичком српском народу, припремају и полако намећу Европска унија, НАТО
и Тадићев однарођени режим, саслушана су жива сведочанства аутентичних
(легитимно изабраних вољом велике већине српских бирача) народних представника
из свих области и делова Косова и Метохије.

Након дуге и свеобухватнe анализe и расправе у којој су
учествовали присутни чланови Свесрпског националног већа из свих Српских земаља
и са свих светских меридијана, једногласно

УСВОЈЕНЕ СУ СЛЕДЕЋЕ ОДЛУКЕ:

Борис Тадић и његови партијски и лични изасланици немају право
да преговарају о Косову и Метохији зато што :

– нелегално и нелегитимно говоре у име Срба Косова и Метохије а
очигледно не заступају њихову вољу и више пута исказану одлуку да опстану у
Србији, заштићени српским државним институцијама,

– крше Устав Србије и све Резолуције које је о Косову и
Метохији усвојила Народна Скупштина Србије,

– у изборној, години која је одавно на снази, у свакој иоле
пристојној и демократској држави, одлазећи Председник и његова одлазећа влада
могу да обављају искључиво текуће, техничке послове. Судбина Косова и Метохије,
наше мученичке Цркве и страдалног српског народа нису техничка већ судбоносна за
опстанак Срба и Србије,
– неслободни, уцењени и под дугогодишњим притисцима
воде рачуна искључиво о опстанку на власти без обзира на ужасне последице,

– не показују ни елементарну свест о томе да Косово и Метохија
нису само део српске историје и вековна територија државе Србије, већ, пре
свега, ТЕМЕЉ И КОЛЕВКА ВЕРСКОГ, НАЦИОНАЛНОГ И ДРЖАВНОГ ИДЕНТИТЕТА !!!

Стога, како одлазећа, тако и свака будућа власт, нема правно ни
мандат да мења неизменљиви и трајни статус Косова и Метохије који својим
животима, страдањима и смрћу утврдише генерације српког народа од Косовског Боја
1389. године па све до данас, као најсветијег и неотуђивог дела државе
Србије.

Ма од кога и ма када донета одлука супротно реченоме по питању
Косова и Метохије неће и не може бити прихваћена од Свесрпског националног већа
и српског народа у целини.

На крају, усвојено је да се о
одлукама и закључцима Свесрпског националног већа обавесте српска и међународна
јавност, надлежна тела и институције Уједињених нација и дипломатска
представништва у Београду.

у Београду, 18. октобра 2011.год Информативна служба СРБИ НА ОКУП

Београд, Србија _субота 18. септембар 2011.
године

СВЕСРБСКО НАЦИОНАЛНО
ВЕЋЕ

Змај Јовина 15/1 – 11 000 Београд,
Србија

Тел: +381 61 197 00 51; +381 61 197 00
52

Ел. пошта: sekretarijat@srbinaokup.infо
Веб:
www.srbinaokup.info

Саопштење за јавност Свесрбског националног већа Срби на окуп
поводом догађаја од 17. септембра 2011. године, који су у потпуности показали да
су

КОСОВО И МЕТОХИЈА, АЛИ И ЦЕЛА СРБИЈА ПОД
ОКУПАЦИЈОМ

Свесрбско национално веће Срби на окуп у сарадњи са Србским
националним већем Косова и Метохије организовало је одлазак на Косово и Метохију
17. Септембра 2011. године.

Намера нашег одласка је била да се србском народу на Косову и
Метохији, у складу са хришћанским и светосавким вредностима, пружи људска,
духовна и морална подршка у њиховој праведној борби за србско Косово и Метохију,
те да се однесу дарови у виду прикупљене помоћи у храни, лековима и одећи коју
су сакупили србски народ и Срби на окуп.

Поред овог, главни циљ нашег одласка на Косово и Метохију је
био да се обесмисле намере шиптарске сепаратистичко-терористичке „владе“ Хашима
Тачија и међународних окупатора оличених у ЕУЛЕКС-у и КФОР-у – који постављањем
границе између централне Србије и Косова и Метохије, противно свим србским
интересима, међународном праву и споразумима – насилно цепају територију државе
Србије. Зато су Свесрбско национално веће Срби на окуп и Србско национално веће
Косова и Метохије заједнички донели одлуку да се 17. септембра састану на Косову
и Метохији или у Рашкој, те да издају проглас којим проглашавају стање окупације
на Косову и Метохији, као и да  поруче овом и свим будућим ненародним режимима
да немају више ни право ни легитимитет да преговарају у име србског народа.

Сам одлазак и посета је замишљена тако да верујући народ,
предвођен Његовим преосвештенством владиком рашко-призренским и
косовско-метохијским у егзилу г.г. Артемијем и светосавским монаштвом, у мирној
и молитвеној Светој Литији, са крстовима, иконама и барјацима крене у сусрет
нашем намученом народу на Косову и Метохији.

И док смо бринули бригу да ли ћемо и како прећи на Косово и
Метохију, нисмо ни слутили да ће бити теже изаћи из Београда и стићи до Краљева
и Рашке. 17. септембра од раних јутарњих часова јаке полицијске снаге су биле
ангажоване како би спречиле верни народ да оде у сусрет својој браћи на Косову и
Метохији. Само у Београду полиција је блокирала три аутобуса и под претњом
возачима   спречила их да превезу народ на југ Србије. Људи су без разлога били
легитимисани и записивани. На свим путним правцима у том делу Србије постављене
су полицијске патроле, док су на свим прилазима Рашкој успостављени полицијски
пунктови на којима је полиција задржавала и легитимисала народ и забрањивала му
даљње кретање ка Косову и Метохији. У самом граду Рашкој људи су легитимисани и
под претњом просто протеривани из тог града.

Изненађујућа је чињеница да су „критичног“ 16. септембра многе
политичке странке, организације, покрети, појединци, али и црквене вође
несметано стизали до Рашке и Јариња, ту се сликали и давали „патриотске“ изјаве,
док су 17. септембра Преосвећени владика Артемије, монаштво и народ били
спречени да стигну бар до Рашке. Тог истог дана путевима по Рашкој несметано су
путовали државни функционери, патријарх Иринеј, митрополит Амфилохије – док је
то грађанско и људско право одузето владици Артемију – који је безразложно
приведен и под полицијском пратњом спроведен ван Рашке области. Исту судбину је
доживело монаштво Епарахије рашко-призренске и косовско-метохијске у егзилу и
верни народ из Београда, Новог Сада, Врбаса, Крагујевца, Ужица, Чачка, Р.
Српске, као и из многих других крајева наше Отаџбине. Сви они су привођени
легитимисани и под полицијским пратњама спровођени до својих места.

И док се по овој земљи Србији, са циљем да омаловаже и попљују
србски народ, несметано крећу и форуме и скупове организују свакојаке плаћеничке
невладине организације, удруге и фондови, у исто време државни апарат забрањује
да се чује глас и ВАПАЈ Срба којима су Светосавље и мука народна на првом месту.
Питамо коме смета да се чује глас Срба светосаваца, који немају никакве
страначке, партијске, функционерске, ни финансијске интересе – никакве, осим
оних истинских, народних.

И док наш народ нема шта да једе, режим троши огромна средства
ангажујући полицију да обезбеђује скупове настраних хомосексуалних организација
и да се крваво сукобљава са својим народом и својом децом. Сваки полицајац и
сваки државни службеник треба да се запитају да ли чине добро себи, својој
породици и својој деци следујући наређењима оних однарођених вођа у сивим
оделима и скупим црним аутомобилима који данас јесу, а сутра нису. Свима њима
братски и људски поручујемо: „Не живи човек само о кори хлеба..“

Знали смо да је наш  намучени народ на Косову и Метохији лишен
права на слободу кретања, али након догађаја од 17. септембра видели смо да је
то исто право одузето и верујућем светосавском народу у Србији!

Стога министра полиције и заштитиника грађана питамо: „Кад и на
основу које одлуке је уведено ванредно стање у Србији, па је људима забрањена
слобода кретања?“

   Борису Тадићу, члановима његовог режима и свим слугама
Запада поручујемо: „Пошто је очигледно да немате ни знања, ни храбрости, ни
људскости да се супротставите западним окупаторима у њиховим намерама да
растргну Србију и да униште народ србски, вратите се у рупе црвене и црне
интернационале, из којих сте измилели!“

Пријатељима у свету шаљемо поруку: „Има још живих Срба којима
су вера, нација, Отаџбина и искрено пријатељство на првом месту. Подржите нас!“

Режимске и све оне медије који су игнорисали истину од 17.
септембра информишемо да Срби на окуп нису никакви екстремни десничари, већ
свесрбска народна организација чији идеали и  темељи стоје на народној традицији
и светосавским принципима. Пренесите да нама није забрањен никакав скуп. Нама је
забрањено основно људско право на слободу кретања у сопственој држави.

Свима поручујемо да свесрбска народна организација Срби на окуп
са Србским националним већима у свим србским земљама и у дијаспори се неће
бавити само празном политичком и демагошком причом, те да неће одустати од
својих намера да духовно, али и физички буде уз своју браћу са Косова и Метохије
и да им се придружи у њиховој праведној борби и светом делу одбране ове свете
србске земље. Ништа нас неће зауставити на томе путу јер су

Свето Косово и Метохија и Србија изнад
свега!

Београд, Србија

                       18. септембар 2011. Године

Свесрбско национално веће „Срби на окуп“

Србија, субота 17. септембар 2011.
године

Заједничко саопштење Свесрпског националног већа „Срби на окуп“
и Српског националног већа Косова и Метохије , дато 17. септембра 2011.
године;

Привржени идеалу слободе, надахнути косовским заветом, водећи
рачуна о будућности нашег потомства, али не заборављајући обавезу поштовања воље
и жртава наших славних предака који су нам створили и у аманет оставили на
чување Србију;

Одлучни да зaуставимо и спречимо даље комадање и окупацију
Србије, сабрани са благословом и под председавањем Преосвећеног владике
Артемија, усвојили смо и обзнањујемо српској и међународној јавности:

КОСОВО И МЕТОХИЈА СУ ПОД
ОКУПАЦИЈОМ

Косово и Метохија нису само део српске територије већ су темељ
и српске историје, националног и државног  идентитета. То знамо и осећамо ми
Срби али то знају и наши непријатељи. Зато, вековима, а посебно читаву последњу
деценију, колико траје најновије мучење и прогон нашег народа и цркве у тим
нашим матичним земљама, наши непријатељи траже модел како да за сва времена
одвоје од Срба и Србије најсветију српску земљу.

Вашингтонска и бриселска администрација удружене са својим
чиновницима који се представљају као Председник и Влада Србије, стварају
вишегодишњи привид о међународним преговорима и бригама за праведно решење за
Косово и Метохију.

Међутим, најновије деловање, изјаве и планови актера ове драме
оголили су све лажи и подвале. Косово и Метохија су под најтежом окупацијом!!!
Није то први пут у нашој историји, али први пут у историји Србије, окупатори су
пронашли Србе који преговарају и постепено стварају услове за дефинитивно
издвајање Косова и Метохије из Србије.

Тадић и његови сарадници се заклињу да никада неће признати
независност Косова и Метохије али све раде, да уценама, притисцима, сејањем
страха, прогоном народних и црквених вођа, поткупљивањем натерају Србе који живе
на Косову и Метохији да они признају државу Косово. Да се Власи не досете,
окупатори заједно са Тадићевом кликом глуме преговоре, конструишу кризе, шире
страх…како би на крају понудили решење у виду аутономије за север (сличну
подвалу већ су применили у случају Републике Српске Крајине наметањем тзв.
Ердутског споразума који би обезбедио аутономију за Србе вуковарског краја.
Данас после петнаест година сведоци смо шта је од те наводне српске аутономије у
Вуковару остало.). То ће се, као и у случају Вуковара, представити као победа за
Србе. Наравно, то јесте победа за Тадићеву клику, која ће се извући код својих
наредбодаваца јер је испунила и најтежи задатак „на европском путу“. Као и сваки
пут њихов успех и добре оцене у Бриселу плаћају се српским територијама и на
штету животних интереса српског народа.

Како би спречио овај ђавољи план, српски народ, ма где живео,
нарочито онај који живи на Косову и Метохији, мора прогласити окупацију Косова и
Метохије.

Данас, ми, чланови Српских националних већа, доносимо такву
одлуку. О томе ћемо обавестити домаћу и међународну јавност и затражити помоћ
како би се изборили за слободу.

Због свега што су чинили или намеравају да чине Тадић и његови
однарођени помоћници, изгубили су право да преговарају о будућности Косова и
Метохије.

Београдски режим Бориса Тадића окупатора сматра партнером, са
њим преговара и договара, постиже споразуме и уговоре, али увек и искључиво на
штету државе Србије и србског народа, посебно оног на Косову и Метохији.

Када би непријатеља назвали правим именом – ОКУПАТОР, а стање
на Косову и Метохији у последњих 12 година – ОКУПАЦИЈОМ, онда би се и понашали
као под окупацијом: трпели и борили се до коначног ослобођења.

Упозоравамо НАТО и шиптарску терористичку и окупациону власт у
Приштини да не прихватамо ни један договор и споразум који су потписали или ће
потписати са Тадићем и његовом коалицијом. Уговори склопљени у време окупације,
под уценама и на превару су увек били неважећи.

Посебно истичемо, нећемо толерисати даље претње, угрожавање
безбедности  и покушаје асимилације српског народа Косова и Метохије. Они који
то чине или намеравају да чине, врло брзо ће се сусрести са легитимним облицима
самоодбране.

Подсећамо наш народ да није срамота потпасти под окупацију али
је сигурно срамота хвалити окупатора и са њим сарађивати. То не само да је
срамота него је и највећи грех према нашим прецима који су се стотинама година
борили док нису ослободили Косово и Метохију од тешке и вишевековне турске
окупације.

Србија, субота 17. септембар 2011.
године

СВЕСРБСКО НАЦИОНАЛНО
ВЕЋЕ

Змај Јовина 15/1 – 11 000 Београд,
Србија

Тел: +381 61 197 00 51; +381 61 197 00
52

Ел. пошта: sekretarijat@srbinaokup.infо
Веб:
www.srbinaokup.info

ПРОГЛАС О ОКУПАЦИЈИ

Србски народ окупљен око Свесрбског
националног већа Срби на Окуп и Србског националног већа Косова и Метохије дана
17. септембра 2011. године

због:

  • непоштовања Устава Републике Србије,
  • отворене помоћи коју међународна заједница оличена у ЕУ, САД
    и НАТО-у пружа шиптарској сепаратистичко-терористичкој „влади“ у намери отимања
    дела територије државе Србије,
  • кршења међународних споразума, међународног права и
    непоштовања преузетих међународних обавеза од стране многих чланица УН-а,
  • кршења Резолуције 1244 СБ УН из 2008. године од стране
    представника међународне заједнице на Косову и Метохији, који су дозволили
    сепаратистичкој шиптарској влади да успостави граничне и царинске прелазе на
    државној граници Србије према Албанији, Црној Гори и БЈР Македонији,
  • кршења Резолуције 1244 СБ УН из 2008. године, које КФОР и
    ЕУЛЕКС чине пружајући подршку шиптарским терористима и сепаратистима при
    успостављању незаконитих, тзв. граничних и царинских прелаза на тлу
    Србије

проглашава:

КОСОВО И МЕТОХИЈУ ОКУПИРАНИМ ДЕЛОМ
СРБИЈЕ
, које се налази под тренутним међународним
протекторатом, до повратка у уставноправни поредак државе Србије!

Такође, због:

  • противуставног преузимања власти и вођења државе, и због
    издаје националних интересапод окриљем ЕУ  од стране представника режима Бориса
    Тадића  на тајним преговорима са шиптарским сепаратистима и терористима у
    Бриселу

проглашава:

ништавним све досадашње и будуће
споразуме које ненародни режими буду договарали и потписивали у име србског
народа и државе Србије!

ОКУПАЦИЈА – да!
КАПИТУЛАЦИЈА –
не!

Како чинили, тако нам Бог помогао!

         Србија, 17. септембар 2011. године

Свесрбско национално веће Срби на
окуп
Србско национално веће Косова и Метохије

Београд, уторак 12. септембар 2011.
године

СВЕСРБСКО НАЦИОНАЛНО
ВЕЋЕ

Змај Јовина 15/1 – 11 000 Београд,
Србија

Тел: +381 61 197 00 51; +381 61 197 00
52

Ел. пошта: sekretarijat@srbinaokup.infо
Веб:
www.srbinaokup.info

ОДАЗОВИМО СЕ!!!

Драга браћо и сестре, Срби и Србкиње,

Наш народ са Косова и Метохије је упутио ВАПАЈ
свим Србима, ма где се они налазили, да им пружимо подршку и помоћ у одбрани и
очувању ове свете србске земље.

Ми, ако смо уистину Срби, дужни смо да  се на овај
ВАПАЈ одазовемо. Свака помоћ и подршка је важна. У овом тренутку је најважније
да наш народ на Косову и Метохији осети да је цео Србски народ с њим.

Побуђени и пробуђени овим ВАПАЈЕМ, Свесрбско
национално веће „Срби на окуп“, са благословом Његовог преосвештенства епископа
рашко-призренског и косовско-метохијског у егзилу г.г. Артемија, позива сав
часни и истинољубиви народ србски да се у што већем броју окупи са својим
даровима у суботу 17. септембра 2011. г. до 12.00 сати у Рашкој (код аутобуске
станице), одакле би у колони предвођени владиком Артемијем, пошли до тзв.
административног прелаза Јариње. Ову за нас непостојећу црту раздвајања бисмо
прешлу у 13.30 сати, у мирној и молитвеној Светој Литији и наставили свој пут у
походе нашем намученом народу на Светом Косову и Метохији.

Не заборавимо: „Земаљско је за малена царство, а
Небеско увијек и довијека!“

Београд, 12. септембар 2011. г.

Свесрбско национално веће „Срби
на окуп“

Змај Јовина 15/1, Београд
Контакт тел.
+381 65 66 58 044
sekretarijat@srbinaokup.info

http://www.srbinaokup.info

Вапај нашег народа са Косова и
Метохије

ПОМОЗ БОГ
БРАЋО И СЕСТРЕ СРБИ, СА СВИХ СТРАНА ОТАЏБИНЕ,СРБСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ И
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, КО И ВАМА БРАЋО ИЗ ЗАПАДНИХ ЗЕМАЉА!!!
СВИ ВИ КОЈИ СЕ КРСТИТЕ ТРИМА ПРСТИМА ПРАВОСЛАВНО, КОЈИ НИСТЕ ЗА
ПАПУ, КОЈИ КОСОВО ОСЕЋАТЕ КАО СВОЈУ ЗЕМЉУ!
СВИ ВИ КОЈИ СТЕ ПОНОСНИ ПОТОМЦИ СВЕТИХ НЕМАЊИЋА, СВЕТОГ КНЕЗА
ЛАЗАРА, СВЕТИХ КОСОВСКИХ ЈУНАКА!
СВИ ВИ ЈУСТИНОВЦИ, НИКОЛАЈЕВЦИ, АРТЕМИЈЕВЦИ…
СВИ ВИ КОЈИ ОСЕЋАТЕ НЕПРАВДУ НАШУ КАО НЕПРАВДУ
СВОЈУ!!!!
МОЛИМО ВАС СКРУШЕНО И СМЕРНО…
ДА:
1. АКО СТИГНЕТЕ И КАД СТИГНЕТЕ, ОДВОЈИТЕ ОД СВОГ СЛОБОДНОГ
ВРЕМЕНА, ПРОЧИТАЈТЕ КОЈУ РЕЧ МОЛИТВЕ ЗА НАС ГРЕШНИКЕ
2. АКО НАМ ЗАТРЕБА ХЛЕБА И ВОДЕ, ШАЉИТЕ
3. АКО НАМ ЗАТРЕБА ОРУЖИЈЕ, ПРОБАЈТЕ ДА НАМ ДОСТАВИТЕ
4. АКО ВАМ ШАЉЕМО ДЕЦУ ЈЕР НИСУ БЕЗБЕДНА, ЧУВАЈТЕ ИХ У НАШЕ
ИМЕ
5. АКО ВАМ НИЈЕ ТЕШКО, ОПЕТ И ОПЕТ БОГУ СЕ ЗА НАС ПОМОЛИТЕ
6. АКО ВАМ НИЈЕ ТЕШКО, И АКО НЕ ТРАЖИМО МНОГО, СВИ НА ИСПОВЕСТ…
ДА НАС БОГ ПОКАЈАНЕ, КАО НАРОД ПОМОГНЕ
7. НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА НЕ ГЛАСАЈТЕ
8. НЕ ЗОВИТЕ НАМ ПАПУ, ЕВРОПСКУ УНИЈУ, НАТО… МИ НА КОСОВУ
ЖИВИМО СА СВИМЕ ОВИМ, ПА НАМ НИ МАЛО НИЈЕ БОЉЕ НЕГО ВАМА, НАПРОТИВ
9. НЕ СЛУШАЈТЕ НИШТА ВЛАСТИ, АКО ИЗДАЈУ НАС ВИ СТЕ СЛЕДЕЋИ
10. КО МОЖЕ НЕК ДОЂЕ НА БАРИКАДЕ
11. КО НЕ МОЖЕ НЕК СЕ МОЛИ ЗА НАС
12. НЕ ЗОВИТЕ НАС У КАМПОВЕ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ, НЕ ОБЕЋАВАЈТЕ НАМ РАЈ
УЗ ДУШЕК И ПАШТЕТУ, НЕ ШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ ДА СМО ВЕЋ ИЗГУБИЛИ
13. ПОШТУЈТЕ НАШУ ОДЛУКУ, АКО ЖЕЛИМО ДА УМРЕМО ЗА СВЕТО КОСОВО…
ЗАВИДИТЕ НАМ, БОГ НАС ЈЕ НЕДОСТОЈНЕ, УДОСТОЈИО ДА СЕ ЖРТВУЈЕМО ЗА СВЕ ВАС
14. НЕ ЗАБОРАВИТЕ НАС.. НА КОСМЕТУ НАС ИМА ЈОШ 150 000

Витезови отаџбине

Београд, субота 30. април 2011.
године

Србија нема алтернативу
ПРОГЛАС
СРПСКОМЕ НАРОДУ
„СРБИ НА ОКУП“

Дубоко забринути тешким последицама
вишедеценијског тумарања и авантуристичког и противзаконог експеримента званог
Југославија;
Свесни незалечених рана из ратова и агресије од 1991 – 1999.
Године;

Згрожени преваром из октобра 2000. нодине, када је
уместо слободе, демократије и правде, успостављена принудна управа над Србима и
Србијом, коју до данас удружено спроводе међународни и домаћи властодршци у
служби глобалне тираније;
Знајући да су српске народне, грађанске и државне
институције или угашене или су пред гашењем, у расулу и окренуте против Срба и
Србије;

Са благословом Његовог преосвештенства Владике
Артемија, сабрани у престоном граду свих Срба, Београду, на братском саветовању
”СРБИ НА ОКУП”, ми Срби и Српкиње са свих континената, из емиграције и Отаџбине,
који се нисмо предали, који нисмо прихватили капитулације и окупације, свесни
обавеза према славним прецима и рођеном, као и још нерођеном потомству, одлучили
смо:

Опширније

Београд, петак 15. јули 2011.
године

Подршка Великој скупштини српскога народа
КиМ


Срби на окуп!
У потуности
подржавају ставове Велике Скупштине српског народа Косова и Метохије.

Опширније

ЗВЕЧАН, понедељак 11. јули 2011.
године

Закључци Велике Скупштине српског народа КиМ

Полазећи од чињеница да се задње три године одвија
срамна трговина режима у Београду и западних земаља Европске уније и Америке по
принципу територију за статус кандидата,  српски народ на Косову и Метохији је
остављен на милост и немилост албанским сецесионистима и њиховим менторима са
запада.

Опширније

Јавни позив са Косова и Метохије  свом српству!

22.10.2011- ДВЕРИ

Поштовани сународници широм Србије, српских земаља у региону и расејања,

Добро знајући колика је медијска блокада истинитих информација са Косова и Метохије дужни смо да Вас обавестимо да је ситуација више него алармантна и да се свакога часа могу очекивати даље интервенције КФОР-а према нашим барикадама на северу Косова и Метохије.

Од Срба са Косова и Метохије непрестано добијамо позиве за сву браћу Србе, којима је Отаџбина у срцу, да се ради подршке и помоћи браћи са севера КиМ одазову њиховом позиву, и у што краћем року и у што већем броју, на миран и ненасилан начин својим физичким присуством на свим барикадама дају свој допринос у одбрани отаџбине Србије.

Подршка је сада потребна да бисмо сви заједно на достојанствен начин показали да нам нико не може отети Косово и Метохију из састава Србије, ма коликом силом располагао. Косово и Метохија могу бити предати и изгубљени само ако ми на то пристанемо својим нечињењем.

Управни одбор Двери је дао налог свим својим повереништвима широм Србије да се организују и наредних дана својим присуством дају подршку на барикадама на Косову и Метохији, стављајући се на располагање локалним органима српских власти.

У Београду, 22. октобра 2011. 

Информативна служба Двери

——————————————————————————————————————————————————————–

Скуп „1001 свећа за 1001 убијеног Срба од доласка КФОР-а“

Србин Миодраг Комадина хиљаду први је Србин који је убијен од доласка снага НАТО пакта на Косово и Метохију. У недељу 23. октобра у 16 сати на Тргу Републике, уз благослов Српске православне цркве, одржаће се паљење 1001 свеће за 1001 убијеног Србина на Космету од почетка окупације.

Позивамо све људе којима је Косово и Метохија у срцу и који нису
равнодушни на страдање српског народа да дођу на Трг Републике, помоле
се и запале свећу за оне који су страдали само зато што су одлучили да
остану на својим огњиштима. Покажимо да нам је стало.

Идеја за одржавање протеста настала је после убиства Aце Путника у
Призрену који је био 1000 убијени Србин. Док су текле припреме за скуп
стигла је вест о убиству Комадине у Пећи. Протест организују Покрет за
Србију, Српски Слободари и Српски народни покрет Наши у сарадњи са
удружењима породица отетих и убијених на Косову и Метохији.

СНП Наши

Српски Слободари

Покрет за Србију

http://nasisrbija.org/2011/10/21/skup-1001-sveca-za-1001-ubijenih-srba-od-dolaska-kfor-a/

—————————————————————————————————————————————————————

Кампања „Традиција“

Српски народни покрет Наши отпочео је данас кампању „Традиција“ која има…

ШВАБЕ НА ЈАРИЊУ 1941

…за циљ да охрабри српски народ за отпор окупационим снагама НАТО-а. У оквиру кампање дистрибуираће се плакати и леци са сликама немачких војника из Првог светског рата, Другог светског рата и окупационих снага КФОР-а са текстом „Убили смо ти прадеду, убили смо ти деду, победићемо и тебе. Косово је Србија“.

Почетак кампање убрзан је због нових напада окупационих војника на српске цивиле на северу Косова и Метохије. Поред плаката на српском постоји и верзија на немачком. Кампања ће се водити и на окупираним тероторијама Косова и Метохије. Циљ плаката на немачком језику је да утичу на немачке војнике да схвате да праве исту грешку и чине неправду над Србима као и њихови преци али и да их подсети да Србија неће бити покорена.

Слика плаката се налази у атачменту.

Информативна служба СНП Наши


Текст је стављен и на сајт www.nasisrbija.org на линку  : 
http://nasisrbija.org/2011/10/20/kampanja-tradicija/
—————————————————————————————————————————–

Обавеза Војске Србије да заштити Србе на Космету

20. октобар 2011.

Српски народни покрет Наши захтева хитну реакцију Владе Србије поводом најновијих дешавања и напада од стране окупационих трупа на Србе на КиМ. Захтевамо слање војске РС у угрожене делове како би се народ заштитио од напада и терора које спроводе јединице КФОРА, које најављују да ће у наредних пар сати спровести прави масакр над недужним грађанима који штите своју земљу.

Влада Србије дужна је да заштити своје грађане, и одбијање да пошаље војку у заштиту је отворени чин велеиздаје, и таква Влада губи сваки легитимитет јер је отворено издајничка и ради за интересе окупатораа. Уколико председник Србије Борис Тадић не реагује и остави свој народ на милост и немилост окупционих трупа неће се разликовати од свих других квислиншких владара, и по паду ове срамне Владе биће му суђено за велеиздају.   Информативна служба СНП НАШ  Кратка веза: http://nasisrbija.org/?p=3063

——————————————————————————-

Срби МОБИЛИЗАЦИЈА !

Српски народни покрет 1389 обавештава српску јавност и  медије да је отпочела кампања  МОБИЛИЗАЦИЈА ,током које ће припадници
СНП 1398 груписати све заинтересоване српске националисте за конкретну
политичку борбу у Републици Србији.

Током кампање МОБИЛИЗАЦИЈА која ће трајати више месеци, Српски родољуби
биће позивани да приступе у СНП 1389,како би смо се сви заједноо борили
за нашу, Српску ствар. И остварли већи и јачи утицај српског
национализма на друштвено-политичка дешавања у држави. СНП 1389 отвориће
мобилизационе центре од барикада Северног Косова, па преко Београда и
других већих градова по Србији.

У Београду ће заинтересовани моћи да дођу на две локације:

-прва је Београд-центар у Вука Караџића улици, број 14, петком и суботом од 17ч до 21час,

-док је друга у Београду-Земун на Масариковом тргу, број 10, то је простор код паркинга, на кеју иза
пијаце, такође петком и суботом од 17ч до 21час.

Најављујемо да ће током трајања кампање, бити изведено више акција које ће јасно
профилисати против чега се заправо позива народ у политичку борбу,али и
оно што је још битније, а то је за шта да се боре српски националисти!

О свим даљеим активностима више обавештења током предстојећег периода.
Информативна служба СНП 1389

За најаву кампање припадници СНП 1389 су излепили све
градске општине Београда са плакатима који позивају на МОБИЛИЗАЦИЈУ.
Иштампано је више десетина хиљада плаката и то ће бити стално лепљено
широм Србије, како би се упознале широке народне масе. Слике са терена
на :
http://www.snp1389.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=594:mobilizacija&catid=36:vesti 
————————————————————————————————————————————————————–

Бајк Рок Мисија – Посета и подршка Србима на КиМ

Време
субота у 10:00 пре подне – октобар 16 у 11:00 пре подне

Место
ВОЖЊА И ПОВРАТАК ДО КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ (субота & недеља) ЛЕПО ВРЕМЕ!!!

Аутор:

Више информација
Драги бајкери, По трећи пут ове године, организованом вожњом, пружамо подршку нашем народу на КиМ. ПОЛАЗАК У СУБОТУ (15/10/2011)
# БЕОГРАД 10:00ч ИЗ ЧОРБА КАФЕА
(Браће Крсмановића бр. 3 – испод Бранковог моста с’ београдске стране, обавезно доћи са пуним резерваром) # КРАГУЈЕВАЦ 12:00ч
(Нис пумпа – код Метроа) # КРАЉЕВО 14:00ч
(ОМW – пумпа/на излазу из Краљева) #РАШКА 15:30ч
(На раскрсници К. Митровица – Нови Пазар) Даље у организованој колони Бајк Рок Мисије, долазимо у К. Митровицу око 18:00ч У 20ч концерт, изненађење Полазак кући сутра дан (недеља 16/10/2011) у 11 часова

——————————————————————————–

Радикали најављују протест против ЕУ

Протест функционера: Нећемо у Европску унију

10. октобар 2011.

Функционери Српске радикалне странке ће у среду, 12. октобра, у 12 часова, испред зградe Председништва Републике Србије изразити протест због опредељености режима Бориса Тадића да настави катастрофалну прозападну политику и процес кандидовања Србије за улазак у Европску унију.

Тадић је спреман да жртвује и територију и Србе на Косову и Метохији за могућност уласка у Европску унију, која води отворено непријатељску политику према нашој држави и у територијалном и у економском смислу.

Скуп ће бити одржан под називом „Нећемо у Европску унију“. (Саопштење СРС)

————————————————————————————————————————

ОБРАЗ

Саопштење за јавност
Београд, 30. септембар
2011.

ПОБЕДА!

БЕОГРАД – Савет за националну безбедност Србије забранио
је одржавање параде срама заказане за 2. 10. 2011. Ово представља велику победу
свих србских родољуба, и доказује да је све могуће када међу Србима влада Вера,
храброст и слога. Целокупан србски народ показао је одлучност у борби против
наметања изопачених ставова, што указује на пут којим и даље треба
ићи.

Сходно одлуци да се наказна парада изопаченика забрани, Образ
отказује Молитвени ход који је требало да прође 2. 10. 2011. од Храма Светог
Саве до Саборне цркве. Позивамо све саборце и родољубе да своју благодарност
Богу на овој великој победи изразе учешћем на Светој литургији у својим
парохијским црквама.

СВЕ ЗА ОБРАЗ, ОБРАЗ НИ ЗА ШТА!

http://www.obraz.rs/Aktivnosti/Saopstenja_i_komentari/2011/Pobeda.htm

————————————————————————

Антирежимски протести у Београду 2. октобра!

ПРИДРУЖИТЕ СЕ МОЛИТВЕНОМ ХОДУ „ОБРАЗА“, „СНП НАШИ“, „РАВНОГОРСКОГ ПОКРЕТА“ И МНОГИХ ДРУГИХ

НЕДЕЉА 2 ОКТОБАР 11:00 ХРАМ СВЕТОГ САВЕ!!!

Отачаствени покрет Образ, уз подршку Покрета за Србију, СНП „Наши“, Равногорског покрета ОО Београд-центар и других родољубивих организација, организоваће у недељу 2. октобра, у центру Београда, Молитвени ход за здраву породицу.Молитвени ход за здраву породицу ће отпочети након литургије, у 11 часова, испред Храма Светог Саве. Потом ће се окупљени кретати ка цркви Светог Марка и Саборној цркви, следећом путањом: Храм Светог Саве – Славија – Београдска – Булевар Краља Александра – црква Светог Марка – Трг Николе Пашића – Теразије – Коларчева – Трг Републике – Васина – Краља Петра – Саборна црква.Скуп је пријављен МУП-у Србије, у складу са Законом о окупљању грађана. На основу истог закона (члан 5, став 2), Образ захтева од МУП-а Србије да обезбеди пуну заштиту личне и имовинске сигурности учесника Молитвеног хода и других грађана, одржавање јавног реда и мира, безбедности саобраћаја и изврши друге послове који се односе на обезбеђивање јавног скупа.

Поштујући жељу огромне већине житеља Србије, позивамо све богољубиве и родољубиве Србе и Србкиње, младе и старе, очеве, мајке и децу да учествују на Молитвеном ходу. На миран, молитвен и достојанствен начин заложимо се за очување здравих духовних, породичних и националних вредности, гнушајући се наметања изопачених и неморалних облика понашања који доводе до разарања породице, државе и друштва у целини.У недељу 2. октобра ДОЛАЗИМО сви у Храм Светог Саве на литургију, а потом, од 11 часова, на Молитвени ход – за здраву Србију!Отачаствени покрет Образ
Информативна служба
http://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/obraz-i-palma-za-otkazivanje-gej-parade_275251.html
——————————————————————————————————————————————————————-

100,000 ЉУДИ КОЈИ ЋЕ У СУБОТУ ДА СМЕНЕ БОРИСА ТАДИЋА!!!

Време

субота, октобар 1 · 2:00 по подне – 8:00 по подне


Место
ПЛАТО ИСПРЕД фИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА

Аутор:

Више информација
ЗА живот без понижења, ЗА смену Бориса Тадића и ЗА живот Србије…
Двери ће 1. октобра 2011. године организовати традиционалну Породичну шетњу, трећу годину за редом, овога пута под називом: ЗА живот без понижења, ЗА смену Бориса Тадића и ЗА живот Србије…. Разлози који су нас на ово навели познати су грађанима Србије, и свако подсећање је непотребно. Дошао је крајњи час да се у Србији чује глас истинске опозиције овом режиму и да режим Бориса Тадића, најгори у новијој историји Србије, оде са власти.Сви они који се слажу да наша тема није геј парада већ организатор и покровитељ геј параде и упропаститељ Србије – позвани су да у суботу, 1. октобра у 14 часова буду на Платоу испред Философског факултета у Београду и крену са нама у Породичну шетњу, јер је време да режиму Бориса Тадића јавно, јасно и гласно, кажемо све што о њему мислимо, и заједнички затражимо – ОСТАВКУ.Све смо учинили да спречимо ново крвопролиће у БеоградуШто је до нас било, на демократски начин учинили смо све да до овогодишње геј параде не дође. Најрепрезентативнији синдикат полиције и Двери упутили су упозорење режиму – Тадић се на то оглушио. Десетине хиљада грађана Србије и многе истакнуте јавне личности својом петицијом су упозориле режим да одустане од геј-параде – ни то није било довољно. У тренутку када организује геј-параду у Београду и полицијски је штити, Тадић јавно обећава да Србија никада неће оружано бранити Србе на Северу Косова и Метохије, без обзира шта Тачијеви терористи буду учинили.У тренутку када Европска Унија пуца по свим шавовима, Тадић безусловно Србију гура у тај пропао пројекат, по сваку националну цену.Власт нема ни трунку друштвене одговорности, а ни парламентарне опозиционе странке са националним предзнаком које смо позвали да поведу народу у обарање режима Бориса Тадића нису спремне да ту одговорност преузму.Зато ћемо 1. октобра организовати Породичну шетњу, да свима покажемо да српски народ није одустао од себе и своје будућности али јесте од ове власти. Желимо да цео свет види лепо, најлепше – породично лице Србије.Тог дана ће породични људи показати своју одлучност и снагу да се изборе ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ. А од 2. октобра у преко 100 градова и општина Србије крећемо са петицијом ЗА СМЕНУ БОРИСА ТАДИЋА.

СРПСКО НАЦИОНАЛНО ВЕЋЕ СЕВЕРНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

    

С  А  О  П  Ш  Т  Е  Њ  Е

                    Ничим изазван оружани напад на голоруке Србе на административном прелазу Јариње, фашисоидни је чин америчких и немачких припадника НАТО савеза. Заједно с ЕУЛЕКС–ом, НАТО има улогу војног сервиса албанских сепаратиста и снажне оружане потпоре да се, на територији Србије, прогоном преосталих косметских Срба утемељи криминална држава албанских терориста, америчких и НАТО савезника током бомбардовања 1999. године и Хитлерових узданица на Косову у Другом светском рату.

                      Уз фашисоидно обојено убилачко сладострашће, амерички и немачки војници, бојевом муницијом пуцали су не само на учеснике мирног протеста на барикадама, већ и на возила хитне помоћи с тешко рањеним Србима, као и на медицинске раднике који су рањеницима притекли у помоћ.

                      НАТО је на Јарињу починио злочин над Србима, а реакција српског државног врха, који голоруке учеснике мирног протеста на барикадама, по наруџбини са Запада, позива на „уздржаност, груба је, неодржива и по Србе врло штетна замена теза.

                      После таквог, неодрживог оглашавања председника Србије поводом оружаног напада америчких и немачких војника на Србе на Јарињу, Влада Немачке је одмах прибегла још отворенијој и грубљој замени теза и бесрамно саопштила да „употреба силе против војника КФОР-а, од стране српских екстремиста, није прихватљива и да Београд мора да упути јасне речи онима који сносе одговорност за избијање насиља. Београд је то и учинио, али је те „јасне речи погрешно, односно наопако адресирао, тако да је позив на уздржаност упућен Србима–жртвама насиља, уместо америчким и немачким војницима који су бојевом муницијом пуцали на учеснике мирног протеста и тешко ранили седморицу Срба.

                    Осокољена изјавом председника Тадића, једнако као и Влада Немачке, реаговала је и Европска Унија, која је „осудила насиље према припадницима међународне заједнице на северу Косова, тако да су жртве оружаног насиља америчких и немачких војника безочно именоване као–насилници.

                    Рушење барикада и оружани напад на Србе на Јарињу уследили су само дан после изјаве министра одбране Драгана Шутановца да „међународним снагама треба омогућити кретање читавом покрајином, а одмах после оружаног атака на Србе ЕУ саопштава да „барикаде ограничавају слободу кретања и морају бити уклоњене. У сваком случају, много сличности у изјавама српских и званичника Запада, којима многи ставови Београда служе као алиби за антисрпске акције на Косову и Метохији. 

                                                                              

  Косовска Митровица,                                                          ПРЕДСЕДНИК

      28. 09. 2011.                                                              СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ВЕЋА

                                                                                        СЕВЕРНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

                                                                                                         ДР МИЛАН ИВАНОВИЋ

Отворено писмо Двери СРС-у и председнику др Војиславу Шешељу

Београд, 21.09.2011

Поштовани председниче Српске радикалне странке,
Позивајући се на Ваше дугогодишње политичко искуство и личну храброст, на Ваше држање пред Хашким трибуналом и НАТО окупатором, на национални политички програм који Ваша странка заступа, као и на многобројна друштвена питања у вези са којима имамо исто мишљење, одлучили смо да Вам се обратимо.

Др Војиславе Шешељ,

Режим Тадић-Динкић-Дачић већ више од десет година влада Србијом отворено или прикривено, мењајући форме и савезнике. Последње четири године тај режим добија елементе прикривене диктатуре која прети да се претвори у тврду диктатуру у ванредним околностима које Србију ускоро чекају. Знамо и поштујемо Вашу приврженост идеалима и начелима парламентарне демократије и вишестраначке изборне утакмице.

Такође смо сигурни да ће садашњи ненародни режим, ако му допустите да нас уведе у још једну изборну фарсу, користити опробане методе медијских манипулација и цензуре, да ће куповати гласове бирача, да ће плашити и уцењивати народ и да ће на крају помоћу корумпираних политичара опозиције режимској коалицији приписати и гласове оних који су против њих гласали. Зато од Вас очекујемо да Ваша странка више не даје легитимитет оваквим изборним преварама и да стављајући интерес Србије и Срба испред олињалих начела западног парламентаризма одмах покренете народ у обарање ненародног режима.

Војводо Војиславе,

Народ више ове штеточине на власти не може да трпи. Мука је свима у Србији који нису привилеговани дружењем са тајкунима, страним амбасадорима и банкарима, партијским главешинама и медијским спинерима, мука је свима од лажи са којом нас праве лудима, од безобразлука са којим нас пљачкају, од љигавости са којом издају и Србију и Србе.

Сви нормални, обични људи данас су национално понижени и због тога љути. Сви нормални, обични људи данас су и социјално ојађени и без икакве наде да ће имати посао у будућности и какву-такву сигурност за своје породице. Србија је социјално подељена и наелектрисана за друштвени сукоб који сваког часа може да букне и у коме би огроман број потлачених, поштених и нормалних људи устао против малобројне класе тлачитеља коју чине сви полтрони Брисела и Вашингтона са својим свитама које су се обогатиле до перверзности, спроводећи туђинску вољу.

Браћо из Српске радикалне странке,

Покажите снагу своје странке, покажите да нисте део привилеговане класе тлачитеља српског народа, заједно са осталим истомишљеницима поведите народ у рушење режима! Нека Тадић-Дачић-Динкић више никада не владају Србијом.
Браћо српски радикали,

Немојте чекати да Србе са Косова и Метохије очисти шиптарска олуја уз помоћ НАТО-пакта а да издајници и даље владају Србијом.

Немојте дозволити 2. октобар ове године када ће 5000 полицајаца спроводити геј параду Београдом док НАТО војници нишане Србе на косметским барикадама.

Обраћамо Вам се као парламентарној опозицији са позивом да преузмете одговорност и поведете народ у одлучну борбу против режима – до смене ове, најгоре власти у новијој историји Србије.

У Београду, 21. септембра 2011.
Управни одбор Двери

Антирежимски протести у Београду 2. октобра!

19. септембар 2011.

Српски народни покрет Наши подржаће предлог радника појединих фирми и пољопривредних произвођача да се у Београду 2. октобра на дан одржавања тзв. „Параде педера“ организују велики антирежимски протести због економске ситуације у земљи и политике коју води Влада Србије. Активисти Српског народног покрета Наши изаћи ће 2. октобра на улице Београда како би протествовали против режима Бориса Тадића и политике придруживања ЕУ чија је последица одржавање „Параде педера“.

У циљу подршке обесправљеним радницима и сељацима активисти СНП Наши ће на више локација у Београду уредно пријавити протесте. Надамо се да режим Бориса Тадића неће и ове године прибећи масовним кршењем слободе кретања у Београду на дан одржавања „Параде педера“ што је 2010. за последицу имало ескалацију насиља. Полиција мора свим грађанима, 2. октобра, равноправно обезбедити право на слободу кретања и слободу окупљања.

СНП Наши позива грађане да 2. октобра у што већем броју изаћу на антирежимски протест и да на миран начин искажу незадовољство актуелном ситуацијом у земљи. Позвамо све организације, странке, синдикате и друге да се укључе у организовање протеста 2. октобра и да пријаве своје скупове.

Информативна служба СНП Наши

 Кратка веза:  http://nasisrbija.org/?p=2086

————————————————————————————————————————————————-

ПРОГЛАС О ОКУПАЦИЈИ

Србски народ окупљен око Свесрбског националног већа Срби на Окуп и Србског националног већа Косова и Метохије дана 17. септембра 2011. године
(…)
проглашава КОСОВО И МЕТОХИЈУ ОКУПИРАНИМ ДЕЛОМ СРБИЈЕ, које се налази под тренутним међународним протекторатом, до повратка у уставноправни поредак државе Србије!

Такође (…) проглашава ништавним све досадашње и будуће споразуме које ненародни режими буду договарали и потписивали у име србског народа и државе Србије!

ОКУПАЦИЈА – да!
КАПИТУЛАЦИЈА – не!

Како чинили, тако нам Бог помогао!

Србија, 17. септембар 2011. године

Свесрбско национално веће Срби на окуп
Србско национално веће Косова и Метохије

 —————————————————————————————

Покрет жена “Кнегиња Милица”- ПИСМО КОНУЗИНУ…

Крагујевац, 17.09.2011

Mail:kneginjamilica@yahoo.com

Поштована Екселенцијо,
Захвалне смо! Захвалне смо што сте изговорили наше речи, оне које ми свакодневно изговарамо у тишини док понижене и огорчене, гурнуте у таму овакве политике, тражимо излаз. Ноћу док покушавамо да заспимо, ми изговарамо речи које сте ви изговорили, а које нико не чује. Јер не желе да их чују, желе да све прође у тишини, да сви останемо неми и глуви, да погасимо осећања, да заборавимо претке, игноришемо потомке, а они да славе!
А данас су чули! Чули су Вас, и ускомешали су се по истој матрици, јер су чули и нас. Чују већ данима овај народ и почињу да се боје, за своју моћ, за своје привилегије, за идеологију зла. Њихов одговор је исти, оркестриран од истих медија, од истих помагача и плаћеника. Колики је њихов страх показују напади на Вас, њихов отворен позив да Вас више не виде у Србији, да не говорите више у име понижених и обесправљених Срба, који су ето, били спремни за затирање.
Изговорили сте све оно што ми и наша браћа Руси знамо да је исправно, јер смо изникли на борби за правду, за истину и љубав. Ми још увек знамо шта је то, јер нас никада нису учили да друге прогањамо, убијамо и тлачимо. То данас раде они чији су помагачи седели са Вама на овом форуму. Они су данас препознати и разоткривени. Ви сте им рекли да је коначно цар го и да ми сви то видимо. Није им свеједно.
Поштовани, желимо да останете са нама, да будете уз нас, јер нама предстоје ужасно тешки дани. Срби то схватају и вапију за помоћ!
Неизмерно хвала, Вама и нашој браћи Русима
Председница
Љиљана Ћировић

kneginjamilica@yahoo.com
ljiljana írović
————————————————————————————————————————————————————–

Драги посетиоци Васељенске Телевизије!

У нади да ће наредни дани протећи мирно за наше сестре и браћу на окупираним територијама, као народ ипак требамо да се спремимо за најгоре. Познато нам је свима да у ову власт не можемо да се уздамо. Познато нам је да на медијском сервису Србије, познатијем као РТС, кадрирају неспособни и политички прихватљиви ликови.

Током последње кризе на окупираним територијама, поједини петпарачки министри су се захваљивали Стефану Живковићу, нашем брату са окупираних територија, на његовом извештавању путем Твитера. Није ред да државни посао падне на леђа неколико средњошколаца и студената са светог нам Космета. Ако већ раде државни и народни посао, на нама је да им помогнемо.

Ову прилику користим да позовем све посетиоце Васељенске Телевизије да без одлагања отворе налоге на Твитеру и да посебно прате извештавања појединих „твитераша“. Ако пратите Васељенску Телевизију на Твитеру, под нашим профилом ћете наћи и особе које ми пратимо. У питању су:

Стефан Живковић

Вељко Ђурић

Невена Ђукановић

КИМ радио

Налоге можете да отворите на следећој адреси: http://www.twitter.com/

Пратите поруке које шаљу и довољно је да орадите „retweet“ онога што објављују. Тиме ћете помоћи да се њихове поруке промовишу.

У нади да ћемо заједничким снагама помоћи у борби за очување српског народа и духа,

Васељенска Телевизија, 15.09.2011

За ким на КиМ звоне звона

Дана 4. новембра 2010. године одржан је састанак у манастиру Грачаница, на коме је поред митрополита Амфилохија присуствовао и архијерејски заменик Епархије рашко-призренске и Косовско-метохијске викарни епископ липљански г. Теодосије и група Срба са централног Косова и Метохије, који живе на КиМ, а нису продали своја имања Албанцима. На састанку је одлучено да Вас упознамо са нашим проблемом и замолимо да на њих одговорите – каже се у писму упућеном државним и црквеним институција, а које косовске ствари поставља на право место

Његовој светости, патријарху српском г. Иринеју

Председнику Републике Србије, г. Борису Тадићу,

Светом синоду Српске православне цркве

Јужно од реке Ибра Срби су подељени у две групе:

1. На Србе који живе на КиМ и

2. На Србе који живе од КиМ.

Ми смо одвојени једни од других, не само физички, већ и по питању одговорности према држави, историји и будућности КиМ. Ове две групе не само да су различите, него су супротстављене једна другој, као што је супротстављено добро злу и светлост тами.

– Срби који живе од КиМ својевремено су од краља добили земљу на КиМ да живе на њој. Нису хтели да живе на светој српској земљи већ су је продали Албанцима.

– Ти исти Срби који живе од КиМ, добили су од режима Слободана Милошевића, као такозвани повратници, станове, локале, посао у државним институцијама на КиМ, да би ту живели, радили и остали.

Међутим, они нису хтели да остану, већ су и то продали Албанцима, а породице одселили са Косова и Метохије (само у Приштини су добили 4720 станова и локала, колико смо стигли до сада пребројимо, а има их још) и отишли -заувек.

– После такозваних петооктобарских промена, добијају 200 одсто већу плату и враћају се на КиМ, јер раде у државним установама (углавном руководећим!) на КиМ, иако су све своје продали, а породице одселили.

Најбољи и најјаснији пример за то су госпођа Рада Трајковић и господа Ранђел Нојкић, Вељко Одаловић, Звонимир Стевић, Радивоје Рако Паповић, полицајац МУП Србије од посебног „кредибилитета и аутиритета“ Зоран Радивојевић…

– Од тада су на платне спискове у државним институцијама ови људи поставили скоро све своје чланове породице (на пример: Рада Трајковић је поставила своју децу на платни списак Дома здравља Грачаница, којим она руководи).

У њиховим породицама нема незапослених, сви су на платним списковима породично-државних установа, тако да има ситуација где у појединим установама има по три генерације чланова исте породице на платном списку!

– На тим истим списковима измишљају радна места својим бакама, дедама, стринама, ујнама, теткама, комшијама, стричевима, ујацима, таштама, свастикама, кумовима, рођацима ближњима и даљњима, садашњим и бившим партијским друговима…

Ако би неко од нас који живимо на КиМ, а нисмо у горе наведеним категоријама, хтео да се запосли у државним институцијама, био би у обавези да спреми „умољење“ од најмање 5.000-10.000 евра (а ми Срби који живимо јужно од Ибра једино се можемо запослити у државним институцијама Србије).

Немајући тих пара, Срби који до тада нису продали своје некретнине Албанцима бивају присиљени да им продају део некретнина, како би дошли до пара потребних за „умољење“. На тај начин они који живе од Косова и Метохије директно подстичу продају земље Албанцима.

Издајнички демократски процеси

Поред ових платних спискова државе Србије, велики број њих се налази и на платном списку такозване државе Косово, чиме јој својим присуством дају легитимитет, као и албанским и НАТО злочинама (киднаповањима, убиствима, бомбардовању, етничком чишћењу…) над нама који овде живимо…

Ти исти Срби су заговарали и изашли на изборе за Скупштину Косова, које је организовао и расписао УНМИК, након којих су постали посланици, чланови такозване привремене владе Косова, чланови различитих скупштинских одбора, истовремено примајући новац из српског буџета, односно преко тадашњег Координационог центра за КиМ и његовог шефа Небојше Човића, који је био највећи заговорник поменутих избора.

Човићев финансијски извештај у одбору за Косово и Метохију никада није био прихваћен, јер се радило о више милијарди динара, а за које није имао покриће, пошто се новац одлио незнано куд, а да за то никад није одговарао.

Срби, чланови Скупштине Косова, служе као параван иза кога се не спроводи резолуција 1244 и Кумановски споразум. УНМИК и Албанци схватају да овим Србима није стало до Косова и Метохије и настављају терор над нама који ту истински вековима и живимо. Због таквог лицемерја нас стиже и божија казна 17. марта 2004. године, када нас Албанци уз помоћ УНМИК-а и КФОР-а принудно исељавају, под претњом оружјем, а монахиње из манастира Девич, монахе из манастира Свети Архангели, и све друге Србе из својих кућа…

И све то иза паравана најдемократскијих избора на свету под покровитељством Уједињених нација, на којима учествују Срби, јер то је била воља народа Косова, па и Срба који живе на КиМ, као непосредно изражена преко „представника“ у косовској скупштини, а који не живе на КиМ. И, ето, ми који живимо на КиМ „хтели смо“ да нас убијају, пљачкају, пале, руше манастире, цркве, куће…

Желећи да нас и даље представљају у тим „демократским процесима“ на КиМ организују странке које ће учествовати на изборима 2006. године, излазе на изборе и добијају 0,001 одсто српских гласова. Да ли је потребно коментарисати њихов легитимитет од стране Срба на КиМ у Скупштини Косова. Веза између њих и државних функционера Србије постаје јавна чиме се и они јавно хвале тим везама по кафанама, свадбама, славама…

Нема Србина на КиМ који живи јужно од Ибра, а да не зна да је државни секретар за КиМ Оливер Ивановић кум Слободана Петровића који је председник СЛС за Косово, а Петар Милетић, посланик Скупштине Косова, зет је Слободана Петровића! Секретар Скупштине Србије Вељко Одаловић је близак пријатељ Бојана Стојановића, високог функционера СЛС за Косово, а садашњег новоизабраног градоначелника односно село начелника новоконституисане општине Грачаница, по плану Мартија Ахтисарија, а који је из села Добротин, одакле је и садашњи комплетан политички врх ангажован у Влади Косова!

Шеф Координационог центра за КиМ Звонимир Стевић и коалициона партија у Влади Србије, оснивају странку „Видовдан 2009“ и излазе на локалне изборе које расписује тзв. независна држава Косово!

Или реците или ћутите

Ако је тако лепо живети овде на КиМ, зашто поменути не продају некретнине купљене ван КиМ, врате своје породице и купе овде некретнине и уживају у благодетима државе коју стварају, а не да се чланови њихових породица и они „муче“ живећи ван КиМ.

Наметање од стране Београда да Срби који живе од КиМ одлучују у име нас који живимо на КиМ потиче још од завршетка Другог светског рата, од доласка комуниста на власт и од тада до данашњег дана у понашању Београда није се ништа променило.

Код њих је потпуно одсуство интереса за живот преосталих Срба, њих не интересује шта се дешава на терену, зашто Срби одлазе са Косова и Метохије (а одлазе и продају само јужно од Ибра!), нити их је Београд позвао на одговорност због таквог рада. Од њих и потиче парола да је КиМ продат, да је КиМ изгубљен, да смо сви продали, што је, наравно, нетачно.

Те пароле су протурали како би оправдали своју продају, издају, неспособност, подстакли и остале Србе да продају дедовину, и у тој маси сакрили своје продаје под паролом „Ево, сви су продали“, не рекавши да су том процесу они узрок, а не последица.

Они који живе од КиМ имају приступ званичним структурама, високим државним функционерима и државним средствима јавног информисања у Београду, па стога ми који живимо на КиМ не можемо да се чујемо, нити да будемо примљени у Београду код високих функционера Србије, управо због њихове опструкције.

Настави ли се овај процес, неће бити нас Срба јужно од Ибра, али ће све породично-државне институције оних који живе од КиМ функционисати као да има Срба јужно од Ибра (општине Глоговац, Штимље… на терену немају ниједног Србина, а општинске управе функционишу тако што се финансирају од државе Србије).

Да ли грешимо ми који не продајемо и остајемо или они који су продали и отишли са Косова и Метохије?

И сада музу мајку Србију. Одавно се овде у народу поставља питање ко је овде у праву. Одговор на ово питање треба да пруже Српска православна црква и држава Србија.

1. Ако нисмо у праву ми који остајемо и не продајемо имовину, молимо да нам се то јасно и гласно каже, па ћемо своју грешку лако исправити. Продаћемо сву своју имовину Албанцима и одселити се са Косова и Метохије заувек.

2. Ако пак, нису у праву они који су продали и отишли, молимо да им се то јасно и гласно каже и да се захтева њихова одговорност. Сви знамо да они своју грешку не могу и неће да исправе, никада више неће моћи да откупе назад од Албанаца своја имања.

3. Да ли ми који живимо на Косову и Метохији треба да продамо своју дедовину, и да нас онда враћате као повратнике, и запошљавате у државним институције Србије, или ћете нам помоћи да овде останемо и опстанемо, како бисмо омогућили да, бар кроз наше присуство, и држава Србија истински буде присутна на овим просторима?

У име учесника договора,

Драгољуб В. Поповић, Грачаница

3 replies »

  1. Mobilizacija,rok koncerti za podrsku Srbima na Kosovu,smesno Beograd trazi razonodu i djuskanje.Sta ce taj Rok koncert pomoci Srpskom narodu na Kosovu.Protestna pisma,mirne demonstracije itd.Sve je to TRLA BABA LAN DA JOJ PRODJE DAN.Izdajnici sprovode zacrtano,a ti narode veseli se i organizuj koncerte ,pisi peticije,i organizuj protestne setnje po Beogrdu,to je zdravo a treba ti i svezeg vazduha.Sramota da nije sve ovo zalosno i strasno sta se desava sa ostatkom nase drzave,bilo bi smesno.Kolektivna zatupljenost i ludilo naroda,koji izgleda nije bolje ni zasluzio nego ovo sto mu se i radi,kada moze sve ovo mirno da gleda i trpi.

    Свиђа ми се

  2. Објављујте овај линк даље…свако на свој профил!
    Медијска је блокада и спиновање јавности, па је значајно да људи лично виде шта је амбасадор говорио. Posebno je znacajno da saznaju zasto je govorio tako,a kljucan je deo „“But you spoke a lot of Russia,and i want to participate.You didnt discuse Serbia,you discuse Russia…“ Jednostavno je bio zgadjen onim sto je cuo na konferenciji, predstavljanjem Rusije kao faktora destabilizacije, koja brani Srbiju samo zarad licnih interesa. http://youtu.be/Bp_LfFU8cps

    Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.